SAADET PARTİSİNDE SÖZ MİLLETTE

Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Recep Sarıdoğan ve yönetim kurulu üyeleri   Körfez ilçede  çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe de aylık genel Merkez yetkilileri ile birlikte yaptığı çalışmaların bu ay ki katılımcısı Genel Merkezden Gelen Genel Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdareler Başkanı  İLYAS TÖNGÜÇ le SÖZ MAHALLEDE  programıyla Hacıosman Mahallesinde halkı dinlediler.

Mahalle sakinlerinin Yoğun ilgi Gösterdiği Toplantıya İl Mahalli İdareler başkanı Yaşar Doğan, Eski Köse köy belediye başkanı Mehmet Aras, Uzun tarla belediye başkanı Ali Şükrü Bayraktar, Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik, Körfez Amasyalılar Dernek başkanı Mustafa karaağaç  İl ve ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte birçok Mahalle sakini katılarak mahalle ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler.

İlk söz alan ilçe  Başkanı Recep Sarıdoğan Körfezin sorunlarını yerinde tespit etmek, mahallenin sorunlarını yine mahalleliden dinlemek için böyle bir çalışmaya başladıklarını söyledi.

HALKIN DERDİNE DERMAN OLMAK İSTİYORUZ

Daha sonra söz alan il Mahalli idareler başkanı Yaşar Doğan Saadet partili Teşkilatları yerel sorunları halkın ağzından dileyerek sorunların çözümü için yetkili merkezlere ulaştırarak halkımızın dertlerine derman olmak  istiyoruz, bu da Saadet Partisinin insanımıza verdiği değeri ve saygıyı  gösteriyor dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜM MÜ?

Konuşmasına Kentsel dönüşümün Rantsal dönüşüme dönüşmemesini arzu ettiklerini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdareler Başkanı İlyas Tongüç,bu iktidarın 2002 yılında 200 milyar dolar borçla devraldığı Şuanda 500 Milyar doların üzerinde bir borcu ülkenin sırtına bir kanbur olarak yüklediğini ,devletin bütün fabrikalarının yok pahasına satarak hiçbir yatırım yapmadan borçlanması  hayra alamet olmadığını söyledi.10 yıllık Ülkenin gerek duble yollar, hastaneler ve diğer yatırımlara yapılan harcamanın  1 yılda dışarıya ödenen 53 Trilyon faizden bile az olduğunu  yatırım yapılmadan bu borçlanmanın önüne geçilemeyeceğini söyledi.

DEVLET FAİZ ÖDEMEK İÇİN ÜLKE TOPRAĞINI SATIYOR

 Devletin kasasının tam takır olduğunu söyleyen Tongüç, bunun için meclisten apar topar çıkartılan Yabancılara 600 dönüme kadar  yapılacak toprak satışından elde edecekleri parayla var olan krizi ötelemeye çalışıyor, bununla beraber kentsel dönüşümün  insanımızı ciddi manada mağdur etmesinden korkuyoruz. Çünkü İnsanımızın 500 metre  kare arsasını alarak ona 20-30 katlı yapılan binalardan bir ev  göstererek aynı zamanda birde o vatandaşımızı borçlandırıyorlar. Bu gün Uzun vadede Toki Konutlarında verdikleri evlerin fiyatının 400 milyara kadar çıktığı bildiğimizden dolayı Kentsel dönüşümünde Rantsal dönüşüme  dönüştürüleceği endişesini taşıyoruz dedi.

KÖYLER BOŞALTILIYOR

Köylerin Büyük Şehir yasası ile birlikte İlçe belediyelerine dahil olduğunu söyleyen İlyas Tongüç Köylüleri Korkutmamak için 5 Yıl Herhangi bir vergi almayacakları fakat 5 yıldan sonra artık Köylerden de Evlerin ,Tarlalara Emlak vergisi geleceğini Hatta su paraların tahsil edilmeye başlayacağını bununda Köylünün sabit olan gelirinin giderlerini karşılamamaları sebebiyle Köylerin Tamamen boşalacağını söyledi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817