Saadetli Hikmet Aydın  Meclisi Değerlendirdi

Körfez Belediye Meclisi’nin en yakın takipçisi olan ve bugüne kadar her toplantıyı izleyerek not alan, değerlendirme yapan Hikmet Aydın, bu kez sosyal medyadan da paylaşım yaptı.

Hikmet Aydın değerlendirmesinde, “Körfez belediyesi meclis toplantısı yapıldı. Gündemdeki konular alınan kararlar ve kısaca bizim değerlendirmemiz. Gündemin özellikle 5.ve9. Maddelerini ayrıca verilen iki önergeyi ve alınan kararları çok önemli buluyoruz.

5.madde:2021 yılı belediye tarifeleri pandemi süreci ve genel ekonomik kriz göz önünde bulundurularak tarifelerde ciddi bir değişim olmaması hatta düğün salonlarının  % 35 indirimli olması plan bütçe komisyonunda oy birliği ile kabul edildi . Mecliste konu gündeme getirildiğinde Belediye Başkanı sayın Şener Söğüt beyin önerisiyle düğün salonlarından pandemi süresince %50'lik indirim talebi oy birliği ile kabul edildi. Bizde Belediye Başkanı ve Meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Bir güzel gelişme ise

10. maddede oldu. Belediye üzerinde bir kambur olarak duran 2 personeli 5 yöneticisi yaklaşık 100 milyon TL borcu olan YARPAŞ A.Ş nin hisselerinin temsili için imza yetkisi verildi. Ancak buradaki önemli gelişme Belediye Başkanının çok eleştirilen 5 yöneticiye verilen huzur haklarının(21.000₺) 3'e hatta 1'e bile düşürülebileceğini ve bu konuyu çözmeye gayret edeceklerini söyledi.

Diğer bir önemli gelişme ise;

Saadet Partisi olarak gittiğimiz her yerde,her platformda gündeme getirdiğimiz kaldırımlar konusu; kaldırımların çöp konteynırları ile işgali, bebek ve pazar arabaları hatta en önemlisi görme engelliler için yol işaretleri konusu bugün muhalefet meclis üyeleri tarafından gündeme getirildi ve belediye başkanı bu konuda çok ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını en kısa zamanda da ihalesinin yapılacağını söyledi.

Geçen ay özellikle her daim sahada olan Saadet Partisi ile  İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkan ve yöneticilerinin yapmış olduğu Esnaf,Muhtar ziyaretlerinde gündeme getirilen konular meclis gündemine taşındı.

En dikkat çeken konu ise Belediye başkanının zabıtaya vermiş olduğu tam yetki, Büyük marketlerin mahallelerin mahalle pazarı olduğu gün ki fiyatları ile haftanın diğer günleri arasındaki fiyat farkına zabıtanın müdahale edeceğiydi.

Sonuç olarak;

Aynı havayı teneffüs ettiğimiz aynı sıkıntıları yaşadığımız ilçemizde güzel ve faydalı her işe teşekkür ediyoruz.

2) belediyemizin 2021 yılında yaklaşık 5,5 milyon TL faiz ödemesi var bu faiz belasından kurtulmak için yapılacak yatırımları gözden geçirmeli israf önlenmeli ve öncelikli işler istişare ile tespit edilmelidir.

El ele hep birlikte...” cümlelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817