banner2779
banner2752
banner2750

SADIK YALSIZUÇANLAR” EDEBİYAT VE BİLGELİK “ÜZERİNE KONUŞTU
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı. Ünlü şair-yazar Sadık Yalsızuçanlar ”Edebiyat ve Bilgelik” konulu  bir konferans verdi. Yalsızuçanlar, “Pek çok kitap fuarına katılıyorum. Ama Kocaeli Kitap Fuar ‘nın ayrı bir yeri var” dedi.

 

KOCAELİ FUARI’NIN YERİ AYRI

“Kitap Fuarcılığı alanında en canlı, en güzel fuar Kocaeli Kitap Fuarı. Hem yayıncılar, hem katılımcılar, hem de konuklar açısından çok özel. Temennim bu fuarın uluslar arası olarak yapılmasıdır” diyerek başladığı konuşmasında, ”Zengin bir edebiyata sahibiz. Bu topraklarda büyük şairler yetişmiştir. Geleneksel edebiyatımız Yunus Emre ile başlamıştır. Yunus sokak dilini evrensel hale dönüştürmüştür. Yunus önceden gelenlerin sonuncusu, sonradan gelenlerin de öncüsüdür. Yunusun izinde 2500 civarı şair yetişmiştir” dedi.

 

“AŞKTAN İRFANA GEÇİLİR”

Konuşmasında özellikle aşka vurgu yapan Yalsızuçanlar, ”Aşksız hiçbir iş olmaz. Yunus aşk gelince cümle noksanlar yok olur diyor. Aşktan irfana geçilir. Bilginin kaynağı sevgidir. Şiir de ilahi bir dildir. Her ruh şairdir” dedi.

 

BEYİTLER OKUDU

Niyazi Mısri’den Yunus Emre’ye pek çok şairden beyitler okuyarak konuşmasına devam eden Yalsızuçanlar, “Günümüzde aşk çok yorgun. Aşk Allah’ın bir sıfatıdır” dedi. Konferans sonunda Sadık Yalsızuçanlar’a çiçek takdim edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751