Saffet Sancaklı: AKP’liler hırsız ve yolsuz
 

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saffet Sancaklı Kartepe İlçe Teşkilatı’nın organize ettiği etkinlik çerçevesinde Kartepeli muhtarlarla bir araya geldi. Kartepe’de bulunan Saklı Bahçe Restaurant’ta düzenlenen kahvaltı programına Sancaklı’nın yanı sıra MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP eski Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş ile partililer katıldı. Programda ilk sözü MHP Kartepe İlçe Başkanı Murat Kalender aldı. Kalender, “Bu ülkenin yönetim sisteminin başlangıç noktası muhtarlardır. Yerel seçimde sizin işiniz de zor. Size de Allah kolaylık versin” dedi.

KARTEPE DEĞİL RANT TEPE
Kartepe’nin ilk kurulduğunda 80 bin nüfusu olduğunu daha sonra bu nüfusun 102 bine çıktığını belirten Sancaklı, “Kartepe’nin adı ilçe. İlçe olmanın gereği olan hiçbir şey yok. Bu da size yansıyor. Çünkü halkın derdini anlattığı ilk kişiler sizlersiniz. Bunu seçim öncesinde değerlendirip kararınızı o şekilde vermenizi istiyorum. Buranı adı Kartepe ama aslında rant tepe. Yıllardır özel aracını kullanmayan belediye meclis üyeleri var. Bu sıkıntıları kulak ardı etmemenizi istiyorum” diye konuştu. Kalender’in ardından Ünlü söz aldı.

MEMUR MUAMELESİ
Konuşmasına ‘Biz Kartepeliyiz’ diye başlayan Ünlü, “Siyasilerin büyük nutuklar attığı bir seçim sattı mahalline gireceğiz. Bir hastanesi bile olmayan Kartepe’den bahsediyoruz. Bizler de sizler de seçilmiş kişileriz. Mevcut siyasi parti sizleri devlet memuru gibi görüyor. Bu zihniyetten bıktığınızı biliyoruz. Biz Kartepe’de hak ettiğimiz gibi yaşamak istiyorsak 2014’te ona göre oy vereceğiz. Dünya’da buranın bir örneği yok. Ama Kartepe’de bulunan otele birisi çöktü. Çocukken gittiğimiz yerlere şimdi gitmek için para veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

TOPLUMSAL CİNNET
Ünlü’nün ardından söz alan Durmuş, “Mutlaka yaşanılan bölgede her insan değerli kabul edilmeli ve ona en üstün hizmet verilmelidir. Kartepe’de yüksek huzur olabilecekken insanlara tepeden bakan bir yönetim zihniyeti var. AKP’nin mutlaka bir uyarı alması gerek. Benim ülkemde milli hassasiyetler yok sayılıyor ve yıllarca devlet düşmanlığı yapan peşmerge bozuntularını Diyarbakır’da kırmızı halı ile karşılıyorsa bunun bir düşünülmesi lazım. Toplumsal cinnet denilen bir noktaya doğru gidiyoruz. Türkiye hastalıklı ruh halini yaşıyor. Ülke iyi yönetilmiyor” şeklinde konuştu.

CEBİNDEN ÇIKARIR
Muhtarlardan MHP’ye fırsat tanımalarını isteyen Durmuş, “Büyükşehir’de çok değerli bir adayımız var. Mevcut Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu yüz kere cebinden çıkaracak olan Sancaklı’ya bir şans vermenizi istiyorum. Umarım AKP yanlışlarından vazgeçer. AKP kendine emir eri arıyor, mahalle temsilcileri ile iş görmeye çalışıyor. Bunun dersini vereceğinizi umuyorum” dedi. Son olarak söz alan Sancaklı ise, “13 belediye AKP’de. Her dönemde bakanımız var. İki tane denizimiz var, denizimiz var. Ama bunları yavaş yavaş yok etmeye başladılar” diye konuştu.

AKP HIRSIZLIK YAPIYOR
Kartepe’de sadece bir otel yapıldığını ve koca dağın bir kişiye tahsis edildiğini kaydeden Sancaklı, “Bir sürü sanayi tesisi burayı kirletiyor ama vergisini İstanbul’a ödüyor. En çok kanser vakası İzmit’te var. Şehre 10 senede 30 milyar dolar para geliyor. Peki bu şehirde 30 milyar dolarlık ne var. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu belediyeyi profesyonellere bırakmış kendisi halk içinde geziyor. Bunlar hırsızlık yapıyor, yolsuzluk yapıyor. Etraflarındaki herkesi ihya ettiler. İyi insanlar kamera önünde namaz kılmak değildir” diye konuştu.

DİN İSTİSMARLIĞI
AKP’li yöneticilerden 10 yıl önceki ile 10 yıl sonraki servetlerini açıklamalarını isteyen Sancaklı, “Kocaeli’ne dünyanın en güzel camisini yaptıracağım. Onlara din istismarlıyı da yaptırmayacağım. Civelek’in ortağı olduğu televizyonda Karaosmanoğlu ile İslamiyet’i konuşmak istiyorum. Gelsin bakalım onları mı dini daha doğru biliyor biz mi. Bu şehirde neden yaz olimpiyatları düzenlenmiyor. Kartepe’de noter yok, hastane yok. Saksıları yol kenarına dizerek hizmet yapmakla olmaz. Çok defoları var. Bu şekilde olmaz” ifadelerine yer verdi.

ULAŞIM PLANI AÇIKLANACAK
İzmit’in ulaşım problemini çözdüğünü ve bu projeyi de 16 Aralık’ta açıklayacağını kaydeden Sancaklı, “Bu ayın 11’inde proje ihalesi yapıyorlar. Biz problemi çözük ve bunu anlatacağız. İşi iyi niyetli Müslümanları kandırmaya getiriyorlar” dedi. Çözüm sürecinin de ülkeyi bölme planı olduğunu aktaran Sancaklı, “Diyarbakır Türkiye’nin nadide şehirlerinden biri ama orada Türk Bayrağı yoktu. Protokol Kürtçe bilmediği halde Şivan Perver’in Kürtçe şarkıları ile ağlıyor. Uyanın artık. Altı ay sonra burada da ne olacağını kimse bilmiyor. Neticede orası bir koltuk” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817