SAFİR KOLEJİ’NE  TAZE GÜÇ

Safir Koleji Ortaokul Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Semanur Katanalp, çocukların sağlıkları ve eğitimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında eğitime uzaktan devam eden Safir Koleji Körfez Kampüsü Müdürü Mehmet Çuhadar, yeni döneme daha güçlü kadro ve değişikliklerle başlamak için hazırlıklar yapıyor. Bu kapsamda eğitim kadrosuna taze güçler da katan Çuhadar, yaptığı görüşmeler sonrasında ilçede tanınan ve sevilen eğitimcilerden olan Semanur Katanalp’i aileye katılmaya ikna etti.

Yeni dönemle ilgili hazırlanan program ve kolejin izleyeceği yol hakkında da açıklama yapan Kampüs Müdürü Mehmet Çuhadar, “Ülkemizin şu günlerde zorlu bir süreçten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bu zorlu sürecin güçlü bir şekilde atlatılması ve geleceğimizin emin ellerde olması için çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitiminden asla taviz vermemeliyiz. Bu bilinçle hareket eden Safir Koleji güçlü kadrosunu her geçen gün daha da güçlendirecektir. Deneyimli ve bölgenin tanınmış eğitimcisi Semanur Katanalp’i kadromuza dahil etmekten mutluluk duyuyoruz. Gelecek günlerde sürpriz görevlendirmelere devam edeceğini belirten Çuhadar Safir Koleji bölgesinde eğitime yön veren bir kurum olmaya devam edecektir” dedi.

23 yıldır özel okul yöneticiliği yaptığını ifade eden Mehmet Çuhadar, görevinin hiçbir zamanında bulunduğu kurumlarda yenilik ve kaliteden ödün vermediğini, kendileri dışındaki hiçbir özel okulu rakip olarak görmediğini ifade ederek, “Bizim tek rakibimiz ülkemizin gelişmesinin önünde duran zihniyettir. Biz her zaman önüne bakan bir kurumuz. Çağın gerektirdiği şartlara hızla adapte olan donanımlı birey yetiştiriyoruz. Hiçbir özel okul öğrencisine kanca atma düşüncemiz olmadığı gibi, öğrenci ve velisine en güzel eğitimi nerede alacağına inanıyorsa orada okumalarını tavsiye ediyoruz. Virüs nedeniyle okullarda her şeyin sil baştan planlanması gerekiyor. Bu sene 1052 öğrenci kapasitesi bulunan okullarda sadece 550 öğrenciye eğitim vermeyi düşünüyoruz. Çünkü artık sosyal mesafe çok önemli bir yaşam biçimi oldu ve sınıfları bu nedenle sınıfları sınırlandırdık. Bu anlamda hali hazırda okullarımızda okuyan öğrencilerimize güzel sürprizlerimiz var. Sınıf ve diğer donatılarda sosyal mesafeyle ilgili çok net tedbirler alınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığımızın özel okullara zorunlu kıldığı standardın çok üzerinde bir kurum açtık ve ilk yıllarında bile öğretmenlerimizin tamamına yakınını kadrolu olarak göreve başladı. Dünyanın ve ülkemizin geçirmiş olduğu zorlu süreçte ülkemiz adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve yapmaya devam edeceğiz, tüm eğitim camiasına yeni dönemde başarılar diliyoruz” dedi.

Semanur Katanalp Kimdir?

Safir Koleji ailesine Ortaokul Müdür Yardımcısı olarak katılan Semanur Katanalp kendisini şu şekilde tanıttı, “2007/2008 yılı Mustafa Kemal Üniversitesi Lisans ve Marmara üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji öğretmenliği yüksek lisansı mezunuyum. 2009/2016 Eğitim Öğrenim dönemin de Körfez Bölgesinde Kocaeli’ne Türkiye’nin birçok bölgesinde eğitim veren Açı yayınlarının Şubesini getirdik. Bu dershanede Kurucu ve idarecilik görevini yaptığım, çok keyifli bir eğitim misyonunu üstelendim. Branşımın da etkisiyle doğal yaşama ve doğaya ilgi duyarım. Çeşitli platformlarda doğa yürüyüşleri ve doğal yaşamı koruma üzerine çalışmalarımız oldu. Daha sonra Safir Koleji ile yollarımız kesişti Mehmet Çuhadar Müdürümle birlikte Safir Koleji Ortaokul Müdür Yardımcılığı görevine başladım. Eğitim yaşamın ilk gününden başlar ömür boyu devam eder. Anne-baba aile bireyleri, öğretmen, okul, ortam eğitim yolu ile çocuğun kişiliğini belirler bu nedenle anne babaların çocuğun sağlığına verdikleri önemi eğitim alanında da göstermeleri gerekir. Bireyler sağlıklı yaşamı, mutluluğu başarıları kendi aldığı kararlar belirler. Çocuklarımız için sağlıklı ve eğitimde başarılı bir yaşam olması dileğiyle.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817