banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

SAĞLIK BAKANI; ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNDE SATIŞI YASAKLANDI
 Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "(Sevk zinciri uygulaması) Önümüzdeki yıl  ve gelecek yıl, bu yıla bin adet, gelecek yıla da bin adet güçlendirilmiş aile  sağlığı merkezini projelendirdik ve yapımlarına başladık. Bu sistemi  kurguladıktan sonra, 2017 sonuna kadar, sevk zinciri sistematiğini kurgulamayı  konuşacağız. Bu bir geriye gidiş değil. Bu, güçlü sağlık sistemini kurma  anlayışıdır. Bu altyapıyı kurmadan buna geçmeyi düşünmüyoruz. Önce altyapıyı  kuracağız. Vatandaşımız önce aile hekimi randevusunu alacak."
 
KAMPÜSTE SİGARA YASAK
 
"Üniversite kampüslerinde sigara satışını  kaldırıyoruz. Kampüste sigara satışı olmayacak." 
 
"KARA PAKET UYGULAMASINI GÜNDEMDEN ÇIKARTTIK"
 
"(Sigara paketlerinde kara paket  uygulaması) Avustralya'da olan uygulamayı, Dünya Sağlık Örgütü tavsiye ediyor ama  istatistiksel verilere göre, bu anlamda henüz daha faydasını sahiplenecek bir  veri elimizde yok. Bir de uluslararası ticaret hukukunda davalık olunuyor. Çünkü,  markayı yok hükmüne taşıyorsunuz. O nedenle, Bakanlar Kurulu'ndaki  değerlendirmemizle, dünyada Avustralya'dan başka uygulayan ülke olmadığı için de  gündemimizden çıkarttık."

kaynak: vatan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826