SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ZAM MÜJDE!
 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan lara ve sağlık çalışanlarına müjde geldi.
 sistemindeki değişiklikle hekimlere 800 ila bin 200 lira arasında ek ücret geleceğini açıklayan Müezzinoğlu, acillerde ve yoğun bakımlarda çalışanlara da ek ücret planladıklarını söyledi.
Yeni performans sisteminin Eylül-Ekim'de uygulanmaya başlayacağını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, sistemi şöyle anlattı: 

RİSKLİ AMELİYATA YÜKSEK PERFORMANS: 
Kamu hastanelerinde doktorlarımız sadece hasta bakmıyor aynı zamanda eğitim de veriyor.
Doktorlarımızın gelir durumunu artırmak için hastanelerimizde branş bazlı risk esaslı bir dağıtım modeline geçeceğiz. Kadın doğum, yoğun bakım, kardiyoloji, KVC, organ nakli, uzuv kopmalarına bağlı replantasyon girişimi gibi işlemlerde tavanın 2 katına kadar doktorlara ek 
nin yolunu açıyoruz. 

DOKTORA EK ÜCRET: 
Yeni performans düzenlemesinin doktorların ücretlerini ne kadar artıracağını 10 bölgede simülasyonlar yaparak hesapladık.
Tavandan dağıttığımızda bir hekim aylık 
ına 800 ile bin 200 TL arasında ilave ücret alabilecek.
Nöbet ve yoğun emek gerektiren işlerde yardımcı sağlık personeline 100 ile 150 TLarasında ilave ücret planlıyoruz. Tabii bu acil, yoğun bakım, ameliyathaneler gibi özellikli birimler için geçerli. 

BRANŞLARA ADALETLİ DAĞITIM
BAKAN Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Türkiye genelinde tek bir modülle birlik bazında ek ödeme hesaplama modeli getiriyoruz. Hasta sayısı düşük hastanelerin performansını Türkiye ortalamasına göre değerlendireceğiz. Eskiden her hastane kendi hekim portföyüne göre performans hesaplarken, yeni sistemde Türkiye genelinde aynı roldeki tüm branşları girişimsel işlem puanına göre değerlendireceğiz. Göz hekiminin performansı yüksek, ürologunki düşük diye tartışmalar ortadan kalkacak. Herkes kendi içinde puan ortalamasına göre 
değerlendirilecek."

MAAŞLAR NE OLACAK?
Halen 1'in 4'ündeki uzman doktorun maaşı 4 bin 524 lira. Bu tutar; performans ek ödemesi 800 lira olursa 5 bin 324 liraya, bin 200 lira olursa 5 bin 724 liraya çıkacak. 7'nin 1'inden maaş alan doktorun ise eline halen 3 bin 734 lira geçiyor. 800-bin 200 lira arasındaki ek ödemeyle bu tutar, 4 bin 534-4 bin 934 lira arasına çıkacak.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817