banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Sahte Parayla İşadamlarını Dolandırdılar
Şahısların İstanbul'da iki işadamını aynı bahaneyle 1 buçuk milyon TL dolandırdıkları ortaya çıktı. 

Guatemala uyruklu Luis Alberto Castro Leiva (40), Somali uyruklu Tommy Magloire (30) ve Fildişi Sahili uyruklu Bejo Cerestin (33) isimli şahıslar İzmit'te tanıştıkları C.S. isimli işadamına memleketlerindeki iç savaş yüzünden paralarını ülkelerinde bırakarak buraya geldiklerini ve paralarını Türkiye'ye getirerek burada iş yapmak istediklerini söyledi. 

Ülkelerindeki 4 milyon Euro parayı Türkiye'ye konsolosluk kanalıyla siyaha boyayarak getirebileceklerini paraların eski halini alabilmesi için özel bir solüsyon gerekli olduğunu C.S.'ye anlatan yabancı uyruklu 3 kişi, solüsyon alabilmek için C.S.'den 500 bin dolar istedi. Paralarını Türkiye'ye getirdiklerinde ise C.S. ile birlikte ortak bir otel satın almak istediklerini belirten 3 kişinin durumundan şüphelenen işadamı durumu polise bildirdi. 

İhbar üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Luis Alberto Castro Leiva, Tommy Magloire ve Bejo Cerestin'i İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gözaltına aldı. Yapılan soruşturmada, şahısların euro ve dolar ebatlarında hazırladıkları siyah kağıt parçalarına solüsyon dökerek özel bir makinede beklettikten sonra sahte para elde ettikleri tespit edildi. 

Gözaltına alınan şahıslarla birlikte, sahte para yapımında kullanılan özel solüsyon, renklendirici, özel yapım cihazlar, 5 bin euro sahte para ve birçok materyal ele geçirildi. Şahısların İstanbul'da bulunan gecekondu mahallelerinde yaşadıkları ve aynı yöntemle İstanbul'da iki iş adamını 1 buçuk milyon TL dolandırdıkları ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan üç kişi, dolandırıcılık ve sahte para suçlamaları ile adliyeye sevk edildi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826