Saklı Cennetler gün yüzüne çıktı
 Saklı Cennetler gün yüzüne çıktı

Derince Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığı ortak çalışmalar neticesinde, ilçenin adeta çehresi değişirken, Derince yemyeşil bir kimliğe büründü. 4 yılda oluşturulan 5 hava koridoruna dikilen 280 bin ağaç, hem ilçeyi cazibe merkezi haline getirdi hem de Derince, turizm noktasında kentin gözde merkezlerinden biri oldu

Çınarlıdere büyülüyor

İnsanların şehrin gürültülü ortamından uzaklaşarak nefes alabileceği mesire alanlarına sahip olan Derince ilçesi adeta çağ atladı. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın görevde bulunduğu süreçte Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa düzenlenen projelerle Derince ilçesinin çehresi değişti. İlçedeki önemli mesire alanlarından biri olan Çınarlıdere, büyüleyici atmosferiyle bölgenin çekim merkezi konumuna geldi. Çınar ve meyve ağaçları, ortasından geçen deresi ve kuş cıvıltıları ile gizli bir cenneti andıran Çınarlıdere Mesire Alanı, 4 km uzunluğa ve 350 bin m2’lik alana sahip. Yaklaşık 25 bin ağacın bulunduğu doğa harikası alanda yer alan 15 adet çocuk oyun grubu ve 11 meyve bahçesi vatandaşlara hem piknik yapma hem de eğlenme imkanı sağlıyor. Mesire alanının tam ortasından geçen Çınarlıdere’nin üzerine yapılan ve iki yakayı birbirine bağlayan 3 adet ahşap köprü ise bölgeye ayrı bir güzellik katıyor.

Oksijen deposu Çenedere

Son dönemde kabuk değiştiren Derince’de ki bir diğer gözde mesire alanı ise Çenedere. 120 bin m2’lik çamlık alanı ile doğaseverleri kucaklayan Çenedere Mesire Alanı, Yenikent ve Fatih mahallelerinin ortasında, şehirle doğanın buluştuğu bir noktada bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete soktuğu ve Derince Belediyesi’nin katkılarıyla mükemmel bir görünüme kavuşan Çenedere Mesire Alanı, sadece Derincelilerin değil aynı zamanda tüm Kocaeli’nin gözde mesire alanlarından biri konumunda. Çocuklara ait oyun alanlarının yer aldığı ve yaklaşık 8 bin ağacın bulunduğu Çenedere Mesire Alanı’nda değirmen, yürüyüş parkurları, şelale, spor sahaları, kafe, tuvalet, barbeküler, spor aletleri, kameliyeler, piknik masaları, çeşme ve otopark bulunuyor.

Kaşkaldere can katıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Derince Belediyesi ve Körfez Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen Kaşkaldere Mesire Alanı, tamamlanmasının ardından göz kamaştırıcı bir görünüme kavuştu. Özellikle yaz aylarında ailelerin dolaşma ve spor yapma imkanı bulduğu Kaşkaldere Mesire Alanı, kısa sürede Derince’nin saklı cennet köşelerinden biri oldu. Yaklaşık 480 bin m2’lik alanda 25 bin ağacın dikildiği Kaşkaldere Mesire Alanı, 14 adet çocuk oyun alanı, 9 adet fitness grubu ve 5 spor sahasıyla her türlü imkana sahip. ‘Birlikten kuvvet doğar’ anlayışı sonucu yapılan çalışma ile Çınarlıdere ve Çenedere’den sonra Derince’ye can katan üçüncü mesire alanı olan Kaşkaldere, aynı zamanda Derince ile Körfez’i aynı güzellikte birleştiren bir proje olma özelliğine de sahip.

Korku tünelinden aydınlığa

Derince’de kent merkezine yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Cımbızdere Mesire Alanı Projesi’nin tamamlanması ile ilçe dördüncü yaşam alanına kavuştu. Derince’nin tam merkezinde adeta korku tünelini andırırken, aydınlığa kavuşturulan Cımbızdere Mesire Alanı’na yapılan çalışmalar neticesinde 4 bin ağaç dikildi. 78 bin m2’lik alanda yapılan reglaj çalışması sonucu oluşturulan yaşam alanında mini bir futbol sahası ve çocuk oyun grupları da yer alıyor.

Atıl araziden, mesire alanına

Derince’de son dönemde yapılan çalışmalar sonrasında atıl araziden, mesire alanına dönüştürülen bir diğer bölge ise Öğretmenler Mesire Alanı oldu. Sırrıpaşa Mahallesi’nde bulunan Öğretmenler Vadisi’nin yapılan çalışmalar neticesinde burası adeta cennetten bir köşe görünümüne kavuştu. Yaklaşık 30 bin metrekarelik alana sahip Derince Öğretmenler Vadisi’ne ıhlamur, meşe, karayemiş, kocayemiş, zeytin, ceviz, dut, nar, vişne, erik, badem ve hurmadan oluşan yaklaşık 4 bin yetişkin ağaç dikildi. Basketbol sahası, çocuk oyun alanları, fitness grupları ve oturma gruplarının da yer aldığı Öğretmenler Mesire Alanı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817