banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Saldırıları kınadılar
Taksim’de başlayan ve bir çok ilde devam eden eylemler kentimizde de devam ediyor. Günlerdir devam eden eylemlerde geç saatleri kadar yaşanan olayları takip eden gazetecilere eylemciler tarafından yapılan saldırılar çok sayıda gazetecinin yaralanmasına neden oldu. Konuyla Yaşananlara tepki göstermek üzere Cumhuriyet Parkı’nda bulunan Medya Evi önünde basın açıklaması yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz, eylemlerde gazetecilerin tarafsız bir şekilde görevlerini yaptıklarını ancak maruz kaldıkları sözlü ve fiziki saldırılar nedeniyle mağdur olduklarını kaydederek herkesi sağduyulu olmaya davet etti. 

BAYAN MUHABİRE TEKME

Alanlarda görev yapan gazetecilerin tamamen tarafsız bir şekilde çalıştıklarını ve ekmeklerinin peşinde olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Meslektaşlarımızın amacı sadece tarafısz bir şekilde yaşanan olayları kamuoyuna aktarmaktır. Arkadaşlarımız, haber yaparken, şiddete, hakarete ve küfürlerle karşılaşıyor. Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Yapılan eylemlerde işin dozunun aştığını görüyoruz. Olaylarda bir bayan arkadaşımız karnında tekme yedi, başka arkadaşımız eline taş yedi. Vatandaşlar demokratik bir şekilde haklarını arayabilir ama bunlar kamuoyunun güvenliği düşünülerek yapılmalı” dedi.

MUHABİRLERE KORUMA KASKI

Tüm kitleleri sağduyulu olmaya davet eden Halit Yılmaz, “Boynunda kamerası bulunan arkadaşlarımızın orada bulunmalarının tek sebebi, görevlerini yapıyor olmalıdır. Toplum önünde olan bir meslek grubu olarak herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Bizi olayların içine sokarak menfaat elde etmeye çalışanlara izin vermemeliyiz” ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz ayrıca, bu tür olaylarda görev alan basın mensuplarının yaka kartlarının takmaları gerektiğini ifade ederek, Gazeteciler Cemiyeti olarak bu tür toplumsal olaylarda yer alan gazetecileri korumak amacıyla kask vereceklerinin de bilgisini verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826