banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ŞAMPİYONLAR BASINLA BULUŞTU
 Başkan Şahin, Peru'daki 10. Taekwondo Poomse Dünya Şampiyonası'nda ikinci olan milli takımın, tarihi bir başarı yakalayarak Türkiye'yi gururlandırdığını söyledi. Gelecekte dünya şampiyonluğunu hedeflediklerini aktaran Şahin, şunları söyledi: 

"Tarihi bir başarı yakalayan poomse milli takımımız, ülkemizi gururlandırdı. Takımımız, Peru'da yapılan Dünya Şampiyonası'ndan 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronzla ülkemize döndü. Yıllardır poomse şampiyonlarına katılıyoruz. Bugünkü gelinen noktadaki başarı, övgüye değer. Takım halinde dünya ikinciliğini yakalamak bizim için onur verici. Federasyonumuz altyapıda yaptığı çalışmaların meyvesini iyi bir şekilde almaya başlamıştır. Gelecekte kendimize bir hedef koyduk. Takım halinde dünya şampiyonu olacağız. Bu sporun ana vatanı Kore ile başa baş gidiyoruz. Bundan sonraki dünya şampiyonasında şampiyonluk için yarışacağız. Bu madalyaları hem şehitlerimize hem de ülkemize armağan ediyoruz. Ülkemize madalya kazandıran değerli sporcularımızı, hem Türkiye Taekwondo Federasyonu hem de milletim adına kutluyorum."



Poomsenin olimpik branş olması için bir çalışmaların olduğuna değinen Şahin, "Dünya Taekwondo Federasyonu ciddi çalışma yapıyor. Peru'daki şampiyonaya 55 ülkeden 760 sporcu katıldı. Zarafeti olan spor branşına ritmik cimnastik benzetmesi de yapabiliriz. Gelecekte olimpiyatlarda yer alması için çok ciddi çalışma var, inşallah yer alacak. Onun için bugünden alınan dereceler, gelecek adına çok önemli adım." şeklinde ifadeler kullandı.

Milli takım antrenörü Numan Fırat, dünya ikinciliğinin çok büyük bir başarı olduğunu vurguladı.Madalyaların, alın teri ve yürekten ortaya konulan performanslarla alındığını belirten Fırat, "2014 yılında iki altın madalya alarak Kore'ye bir mesaj vermiştik. 2016 yılında altın madalya sayısını beşe çıkardık. Orada biraz daha güçlü olabilseydik Kore'nin ata sporunu silip, dünya şampiyonu olacaktık. İkincilik de bizim için çok büyük başarı. 2018 yılında federasyonumuzun, devletimizin destekleriyle Kore'yi geçip dünya şampiyonu olmayı hedefliyoruz. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını alacağız." şeklinde konuştu.
Türkiye Poomse Milli Takımı Kaptanı Mustafa Yılmaz, uzun bir çalışmanın ardından başarının geldiğini belirterek, "15 yıldır milli takım kaptanıyım. 1993 yılında başlayan macera bugüne kadar devam etti. 36 büyük madalya elde etim. 4 kez dünya şampiyonu oldum. Bu başarı, bir anda oluşmadı. Uzun bir maratondu. Bunu devam ettirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kadınlar 18-30 yaş bireyselde dünya şampiyonu olan milli sporcu Elif Aybüke Yılmaz, "İlki gerçekleştirdik. Takım olarak çok mutluyuz. Bu, bir ekip işi. Onurlu ve gururluyuz. İnşallah başarılarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.



18 yaş üzeri serbest stil ikili takımda partneri Emirhan Muran ile şampiyonluğa ulaşan Kübra Dağlı, "Güzel sonuçlar elde ettik. Emeğimizin karşılığını aldık. Vatanımız ve bayrağımız için yarıştık." diye konuştu.

Ekip arkadaşı Serim Olgun Kahveci ile 30 yaş üzeri ikili takımda altın madalyaya uzanan Mevlüt Pekcan, "Bu, ikinci dünya şampiyonluğum. Bu başarıyı ekip ruhuyla kazandık. Genel klasmanda dünya ikinciliği çok büyük bir başarı. Zoru başardık." görüşlerini aktardı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826