banner2779
banner2752
banner2750

SANAYİ ŞEHRİ İZMİT’TE TURİZM BİR BAŞKA GÜZEL

İzmit’in artık sadece sanayisiyle değil tarih turizmiyle de anılmasının büyük gurur olduğuna dikkat  çeken Başkan Doğan “  İzmit 3 bin yıllık geçmişi bulunan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Binlerce yıllık geçmişi ile barındırdığı tarih, kültür ve doğal turizm kaynaklarıyla İzmit, bu olağanüstü avantajlarına maalesef gereken önem gösterilmeyerek ihmal edilmiş, sadece sanayi kenti olarak anılmıştır.

 71 ESER 30 MİLYON

Şehrimizin sahip olduğu değerlerin bilinciyle 9 yıl önce Turizm Şehri İzmit sloganıyla kollarımızı sıvadık. Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerinin zenginliği ile bilinen İzmit’in turizm kimliği ile anılması için Tarih Koridoru Projesi kapsamında şimdiye kadar 71 eser için 30 milyon liranın üzerinde bir harcama yaptık.  Proje kapsamında onlarca tarihi cami, hamam, çeşme, konak restore edilerek İzmit’in, yerli ve yabancı turistlere tanıtılarak sanayi kimliğinin yanı sır kültür turizm kimliğinin de öne çıkmasını sağladık.

DOĞAL FİLM PLATOSU OLDU

İzmit Belediyesi olarak ilmek ilmek işlediğimiz ve doğal film platosu özelliğinde olan Kapanca Sokak’taki sokak iyileştirmelerimiz ve restorasyonlarımızı tamamlandık. Sokağımız gecesiyle ayrı, gündüzüyle ayrı tarih kokan bir yer haline geldi.

AÇIK HAVA MÜZESİ OLDU

İzmit’te ilk defa biz, mahalleye de adını veren Akçakoca Bey’in heykelini yerleştirdik. Ayrıca duvarlara Osmanlı Devletinin kuruluş döneminin önemli isimleri olan Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi, Haymana Hatun gibi devlete, topluma ve dine önderlik yapmış önemli şahsiyetlerin rölyef, baskı ve öğütlerini yaptırdık.   Meydanımız adeta bir açık hava müzesi oldu.  Yine bir dönem yanından bile geçilmeye korkulan Kültür Tepesi’nin şu anda İstanbul’daki Pierre Loti, Paris'teki Ressamlar Tepesi'nden aşağı kalır yanı yok

İZMİT ARTIK TUR OPERATÖRLERİNİN LİSTESİNDE

Her yıl milyonlarca turistin akınına uğrayan İstanbul’a sadece bir saatlik uzaklıkta bulunmasının avantajlarını şimdiye kadar kullanamayan şehrimize önemli adımlar arttık.   Restorasyon,  meydan çalışmalarımızın yanı sıra tanıtım kapsamında çalışmalar yürüttük. Şehrin tanıtımı için  turizm ofisleri faaliyete geçirilerek şehrin tarihi ve turistik yerlerini gösteren İngilizce ve Türkçe kitapçık ve haritalar hazırladık. Belediyemizin resmi internet sitesi www.izmit.bel.tr’de özel alanlar oluşturularak şehrin sadece İzmit’te değil dünyanın dört bir yanında tanıtımı hedeflendik.   Kamulaştırmalardan, yenileme çalışmalarına, cadde ve sokak iyileştirmelerine kadar çok sayıda projenin tamamlanmasıyla birlikte, İzmit artık sadece sanayisi ile değil turizm kimliği ile de ön plana çıkıyor.  Bunun içinde kasa adı TURSAB olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ile Türkiye’nin önde gelen tur operatörleri İzmit’te misafir ettik ve İzmit’i tur operatörlerinin kitapçıklarına ekledik. Tur İzmit turlarıyla şehrimizi yerli ve  yabancı turistlere tanıtıyoruz. Sadece Tarih Koridoru değil Gölkay, deprem müzesi, Ekopark, Cephanelik, 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi başta olmak üzere hayata geçirdiğimiz projelerle İzmit turizmine  önemli katkılar sağlıyoruz. İzmit Belediyesi olarak şehrimizin turizm potansiyelini biliyor, bu bilinçle hareket ediyor ve şehrimizi turizm şehri yapmak amacıyla elimizden geleni yapıyoruz.    Bu düşüncelerle Turizm Haftası’nın milletimize, şehrimize ve turizm sektöründe yer alan otel, acente ve tüm işletmelere hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751