banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

SANAYİNİN BOŞALTIĞI MAHALLE YARDIM İSTİYOR

Körfez Yarımca Atalar Mahallesi’nde yer alan Aziziye Zaferi Sokak, Metin Sokak ve Akabe Sokak’ta binalar yıllar öncesinden satın alındı.

Gübretaş ve Evyap limanı tarafından satın alınan binalar, kaderine terk edilip, harabeye dönerken, 4 hane evlerine istenilen değer verilmediği için kaldılar.

Aradan geçen zaman süresinde, korku filmine dönen sokaklarda yer alan yaklaşık 100 haneye ait daireler, boş bırakıldı, camları kırıldı ve sokak hayvanları ile tinercilerin yuvası haline geldiler.

Bu binalar arasında sıkışıp kalan 4 hanede yaşayanlar ise hava karardıktan sonra sokağa çıkamaz oldular. Geceleri de boş binaları kullanan insanlar nedeniyle korkuyla evlerinde oturan hane sakinleri, ya binaların değerlendirilmesini ya da kendi evlerine değerlerinin verilmesini istiyorlar.

4 hane sakinleri, 150 metrekare olan evlerine 100 bin lira verildiğini, aynı şartlarda yeni ev alma şansları olmadığını belirterek, ‘’Şu anda zor durumda kaldığımız için evlerimizi de almıyorlar ve terk edip gitmemizi bekliyorlar. Resmen kent merkezinde, kaderine terk edilmiş halde, hizmet alamadan, korku içinde yaşıyoruz. Çocuklarımızı dışarı bırakamıyoruz’’ dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826