banner2779
banner2752
banner2750

Sapanca Gölü Kızıla Bulandı
Kocaeli ve Sakarya'da yaklaşık 2 milyon kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü kızıla büründü. 

Sapanca Gölü'nün Sapanca ilçesinde bulunan sahil şeridi, sabah saatlerinden itibaren yine kızıl rengine büründü. Rüzgarın da olmaması nedeniyle kızarıklık saatlerce sahilde kaldı. 

Yanal Ergezen isimli bir vatandaş "Bu olay bu dönemlerde sıkça görülen bir olay, Özellikle yaz aylarına girmeden önce oluyor. Sanırım mikrop. Bu suyu Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu olarak kullandığını düşünürsek bunun ne kadar tehlikeli bir durum olduğunu anlamak güç değil. 

Geçen yıl bu kırmızılıkta yüzen birçok çocukta alerjiler meydana geldi. Yetkililerin biran önce ilgilenmelerini istiyoruz. Ellediğinizde yağ gibi bir madde burası az olan kısımları daha çok olan yerlerde var ancak dışarıdan ulaşım mümkün değil. Kırmızı bir madde. Sapanca Gölü daha çok kirlenmeden yetkililerin biran önce bu konuya el atmaları lazım" dedi. 

Geçtiğimiz yıllarda yine Sapanca Gölü'nde gerçekleşen kızarmalar Bilim Adamları tarafından incelenmiş ve tespitler sonucu, sahil kesiminde görülen kızıllığın, mevsimsel değişiklikler ve göl içerisindeki sıcaklık farkından kaynaklandığı sanılan alg patlaması olduğu açıklanmıştı. 

Diğer yandan göldeki kızarıklık sonrası Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inceleme başlatıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751