Sapanca ve su havzalarına ortak koruma

HAVZA KORUMA EKİPLERİ

Sapanca’da düzenlenen törende imzalanan protokol ile bölgedeki su havzaları ve doğal kaynakların korunmasında çok önemli bir adım atıldı. İSU, SASKİ ve SU Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile havza koruma ekiplerinin oluşturulması, havzaların kirlenmesinin önüne geçilmesi, havzalara özel hükümler belirlenmesi karara bağlandı. Çalışmayla Sapanca Gölü Paydaş İçme Suyu Havza Koruma Yönetmeliği’nin hükümleri belirlendi.

 

ÖZEL HÜKÜMLER BELİRLENDİ

Sapanca Gölü, Akçay, Namazgah ve Yuvacık Barajı Havzalarını Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Çalışması, Sapanca’da gerçekleştirildi. Çalışmaya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile ilgililer katıldı.

 

KOCAELİ-SAKARYA ÖRNEK OLDU

Çalışmanın ardından söz alan Su Genel Müdürü Kınacı, çok önemli bir toplantı için bir araya geldiklerini dile getirdi. Sapanca Gölü’nün Kocaeli ve Sakarya’nın tatlı su kaynağı olduğunu hatırlatan Kınacı, ‘’Sapanca’nın su kullanımı, su kalitesinin muhafaza edilmesi de ayrı bir önem taşıyor. Her iki ilin belediye başkanları ve yöneticileri, bu konuda uyumlu ve özenli şekilde çalışıyor. Bu çalışmayla yapılması gerekenleri bir protokol haline getirdik’’ ifadesini kullandı. Su Genel Müdürü Kınacı, her iki ilin yöneticilerinin Sapanca Gölü’nün kullanımı noktasında yıllardır örnek bir uyum içinde olduklarını, bu ahenkli çalışmayı Türkiye’nin birçok yerinde görmediklerini sözlerine ekledi.

 

TOÇOĞLU: UYUMLU ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda söz alan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, ‘’Sakarya için vazgeçilmez bir su kaynağı olan Sapanca Gölü, her iki ilimiz için de çok önemlidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyumlu bir çalışmayı birlikte yürütüyoruz. Bu protokol ile bu çalışmaları yazılı bir hale getiriyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gölün ve su havzalarının korunması için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da uyumlu şekilde çalışmaya devam edeceğiz’’ açıklamasını yaptı.

 

KARAOSMANOĞLU: SU HAYATTIR

Sözlerine, ‘’Su hayattır’’ diyerek başlayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Su kaynaklarımızı en verimli, en sağlıklı, en temiz şekilde kullanmak bizim vazgeçilmez görevimizdir. Sapanca Gölü’nde her iki ilimize yetecek kadar su mevcuttur. Göç alan, büyüyen bir sanayi bölgesindeyiz. Tarımdan kaynaklanan ilaçlamanın yanı sıra gölün çevresinden her gün binlerce araç geçiyor. Bunların suyun doğal kalitesine olan etkilerini belirlemek ve tedbir almak için zaten bir süredir çalışıyorduk. Olgunlaştırdığımız bu konuları imzalayacağımız protokolle yazılı hale getiriyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

ORTAK PROTOKOL İMZALANDI

Başkan Karaosmanoğlu, yapılan çalışmaya sundukları katkı nedeniyle Orman ve Su İşler Bakanlığı’na Su Genel Müdürlüğü’ne, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne, İSU ve SASKİ’ye ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Su Genel Müdürü Kınacı, Başkanlar Karaosmanoğlu ve Toçoğlu ile İSU Genel Müdürü Bayram ve SASKİ Genel Müdürü Keleş, hayırlı olması dilekleriyle protokole imza attı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817