banner2779
banner2752
banner2750

Sarıkamış Şehitleri Derince’de Anıldı

Katılım Yoğun Oldu

Merkezi Derince Yenikent Mahallesi’nde yer alan Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği, çok özel ve anlamlı bir etkinliğe imza attı. Dernek Başkanı Burhanettin Özçelik ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, il ve ilçe protokolü, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK başkan ve yöneticileri, dernek üyeleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Şehitlerimiz İçin Dualar Edildi

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği Burhanettin Özçelik, geceye olan katkılarından dolayı Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’a teşekkürlerini iletti. Açılış konuşmasının ardından Derince Müftülüğü Murakıbı Harun Ergül’ün Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunduğu programa katılanlar başta Sarıkamış’ta yaşamını yitiren şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için hep birlikte dualar etti. Okunan Kur’an ziyafetinin ardından Dilşan Özçelik, Tacettin Bildik ve Osman Nuri Koçak, günün anlam ve önemine binaen şiirler seslendirdi.

Başkan Bulut’tan Vatan ve Bayrak Vurgusu

Programda kürsüye çıkan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. ‘İçimizdeki vatan sevgisi daim olsun’ diye salona seslenen Başkan Bulut, “Bizde vatan sevgisi doğuşta kulağa okunan ezanla başlar, ölümde okunan sela ile birlikte sona erer. Rabbim bu vatan ve bayrak sevgimizi sonsuza dek daim eylesin. Bu vesileyle Şehitlerimizi Anma Programını düzenleyen dernek yönetimimizi kutluyorum. Ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını gözünü kırpmadan feda eden tüm şehitlerimize ve ebediyete göç eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’a dernek yönetimi tarafından plaket takdiminin de gerçekleştiği programda, Sarıkamış’ın tarihçesini anlatan bir sinevizyon gösterisi de sahnelendi. Duygu dolu anların yaşandığı programda sinevizyon gösteriminin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Recep Ergül, sahne aldı. Sarıkamış şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan Ergül, gecede Sarıkamış üzerine yazılmış türkülerden oluşturduğu repertuvarından seçmeler sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751