banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Sarmaşık Dereye lağım suları akıyor
 Körfez Hacı Osman Mahallesi’nde yer alan Sarmaşık Dere yatağına lağım suları akıtılıyor. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ve İSU’ya defalarca dilekçe veren mahalle sakinleri, çözüm üretilmemesinden şikayetçiler.

Hacı Osman Mahallesi Bağdat Caddesi Efe Sokak sakinleri, sokaklarından geçerek Yarımca’yı boydan boya kat eden ve Mimar Sinan Mahallesi’nden denize akan Sarmaşık Dere’ye, çevredeki evlerden kanalizasyon bağlantıları yapıldığı iddia ediliyor. Bu durumu gözlemleyen ve dilekçe vererek önlem alınmasını isteyen mahalle sakinleri, derenin ıslah edilmesini ve lağım suyu bağlantılarının kesilmesini istediler. Kanarya Sitesi sakinleri, İSU’ya verdikleri dilekçe de önlemlerin alınmasını ve mahalle sakinlerinin pis koku, mikroplardan kurtarılmasını istediler. Belediye’den verilen cevapta konunun İSU’ya aktarıldığı söylense de yapılan çalışma olmayınca bu kez site sakinleri yasal yollara başvurmaya hazırlandıklarını bildirdiler.

Konuyu yakından takip eden MHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Mehmet Gümüş, konuyu meclise de taşıyacağını ifade ederek, ‘’Sarmaşık Dere’nin kirliliği birkaç mahalleyi ilgilendiriyor. Bunu defalarca ilettik fakat sürekli oyalıyorlar. İnsanlar koku ve mikrop yuvası olan bu dere ile yaşamaya mahkum ediliyorlar. Evlerden yapılan kanalizasyon bağlantılarına göz yumuluyor ve bu pis sular Yarımca’yı boydan boya kat ederek denize gidiyor. En azından dere yatağı ıslah edilip, üzeri kapatılırsa pis koku ve sineklerin önüne geçilebilir’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826