banner2752
banner2750
banner2776

SARNIÇ HAN'A MUHTEŞEM TÖREN

Törene, Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan yardımcıları, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, CHP İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ve Meclis Üyeleri, İlçe Daire Müdürleri, birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir ay sonra da fakülte temeli

Programın açılış konuşmasını yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 1 ay sonra da fakültenin temelini atacaklarını söyleyerek, ‘’Aylarca süren bir kazık çakma çalışmasının ardından Sarnıç Han’ın temelini atıyoruz ve projeyi yapacak olan Özpol firması söz verdi 15 ayda değil 12 ayda binayı tamamlayacak. 1 ay sonra da fakülte binasının temelini atacağız’’ dedi.

Daha sonra söz alan Kaymakam Hasan Hüseyin Can, projenin ilçe için mihenk taşı olacağını söylerken, Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Zekeriya Özak’da, Osmanlı-Selçuklu Mimari özelliklerini taşıyacak olan binanın, ilçenin sosyal ve kültürel özelliğini yansıtacağını ve değer katacağını söyledi.

Doğum günü sonları olacak

Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’da konuşmasında, Fetö terör örgütünün tehditlerini sürdürdüğünü ifade ederek, ‘’Yok Eylül’de, Ekim’de, Kasım’da yine döneceklermiş, doğum gününde geleceklermiş, son güçleriyle tehditler savuruyorlar. Doğduğu gün bitecekler. Tüm dünya Türkiye’nin büyümesini ilerlemesini gıptayla izliyor’’ dedi.

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’da konuşmasında, Türkiye’nin düne kadar mermi bile yapamadığını söyleyerek, ‘’Artık kendi füzemizi, helikopterimizi yapıyoruz. Onların hayal edemediklerini biz yapıyoruz ve gücümüzü de halktan alıyoruz’’ dedi.

Temel atma ve yemek

Konuşmalardan sonra hazırlanan küsüye çıkan protokol ve konuklar butona basarak inşaatın temelini attılar. Daha sonra da viyadük altında hazırlanan yemek ve aşüreler halka ve konuklara dağıtıldı. Temel atma törenine gelmeyen halkın burada beklediği ve yemek almak için uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680