SEÇİM ÖNCESİ CHP TEŞKİLATLARINA MÜJDE
 CHP Körfez İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıya katılan Kocaeli Milletvekilleri Hurşit Güneş ve Haydar Akar, hem genel hem de terel konuda AKP’yi eleştirdiler. Güneş, teşkilatlara bir müjde vererek bu sene önceki yıllara oranla daha fazla para yardımı verileceğini söyledi.

Toplantıya, CHP Milletvekilleri’nin yanısıra İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu, Körfez adayı Reşat Başar, belediye meclis üyeliği aday adayları ve partililer katıldı. Hurşit Güneş yaptığı konuşmada, önseçimleri başarıyla yapan Körfez ve Kocaeli’nin diğer illere örnek olduğunu söyleyerek, ‘’2019 yılında Kocaeli Büyükşehir adyını da ön seçimla belirlemeliyiz. Bu demokrasinin en güzel örneğidir. Tek aday olan ilçeler hariç Kocaeli’nde adaylarımızı başarılı ve örnek bir şekilde seçtik. 14 Aralık’ta Kocaeli’nin tamamında belediye başkanlığı adaylarından sonra meclis üyeliği adaylarını da seçip açıklayacağız’’ dedi.

TARAFTIM

 

Hurşit Güneş açıklamalarında, kimin aday olacağının önemli olmadığını belirterek,’’ Bundan sonra kimin aday olduğunu değil projelerimizi konuşmalıyız. Taraf olmamak mümkün değil, ben de merkez ilçe seçimlerinde taraftım. Fakat, artık bunları geride bırakmalıyız. Adaylarımız bındansonra projeleriyle halkın karşısına çıkmalılar. AKP sinirlenmiş bir iktidar, Başbakan’ın moralinin iyice bozulduğunu düşünüyorum, hiçbir eleştiriye tahammülleri yok. Dershane sistemi ihtiyaç olmadığı için ve yanlış sistem nedeniyle  mi kaldırılmak isteniyor, yok sa öç almak , bir camianın para kaynağını kesmek için mi kaldırılıyor. İkinci şık için se çok yanlış. Bu nedenle öğrenci ve öğretmenlerle oynanmamalı. Mısır’la neden ilşkilerimiz bozuldu anlamak mümkün değil, büyükelçimizi geri yolladılar.  Suriye’de 150 bin insan öldü. 5 milyon insan evinden azaklaşmak zorunda kaldı. 2 milyon Müslüman sığınmacı oldu, bunların 6oo bini ülkemizde. Artık, Hatay’da, Adana ‘da değilKocaeli’nde de mühimmat yakalanıyor. Türkiye de, Müslüman’ı Müslüman’a kırdıran bir ülke konumunda görülüyor. Şimdi salgın hastalıklar başladı ve bize de bulaşıyor’’ dedi.

MÜJDE

Güneş, hükümetin kıdem tazminatlarını kaldırmak için formül arayışlarına girdiğini sözlerine ekeyerek, ‘’Kıdem tazminatlarının fona devri, taşeronlaşmaya göz yumma nedeniyle işsizlik önemli oranda artacaktır. Tekke ve zaviyelerle ilgili hazırlanan tehlikeli yasa da araya tadlandırıcı olarak alevi maddeleri konularak meclise getirilecek. Kocaeli kötü yönetiliyor. İstanbul bile 8 verip 1 yatırım payı alıyorken, Kocaeli 12 verip 1 alıyor. Yüzde 3’lük göç oranıyla ülkenin en çok göç olan ili. Yuvacık Barajı’nı istemediler ama şimdi Sapanca’da da su bitti, Yuvacık’ta da. Eleştirdikleri baraj da yetmedi ama yenisini de yapmadılar. Mardin’ de ki işsizlik kadar Kocaeli’nde de işsizlik var. İşsizlik diz boyu, su yok, yatırım yok. Fikri Işık beni eleştireceğine TÜİK raporlarına bakıp mahcup olsun. Kocaeli’nde bir şeyi iyi yapıyorlar, kavşağı yeşillendirip, bir de Karaosmanoğlu’nun koyunları için çoban dikiyorlar. Raylı sistemin hayalini bile kuramıyorlar. Körfez’de AKP’nin başkanı başarılı değil, sivil toplum örgütleriyle araları iyi değil. CHP’nin oyları tırmanışta, iyi çalışırsak başarılı oluruz. Bu seçimlerde bayanlara çok iş düşüyor, ev ev çalışma yapmalıyız. 2011’de partinin kasasında ceberrut biri vardı, para vermiyordu. Şimdi hazineden alınan yardım iki katına çıktı, 50 milyon lira verilecek. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817