banner2779
banner2752
banner2750

SEDAŞ’IN 2.ENERJİ VERİMLİLİĞİ YARIŞMASI BAŞLADI

SEDAŞ YARIŞMAYA START VERDİ

SEDAŞ ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği ‘Enerjimi verimli kullanıyorum, kazanıyorum, ülkeme de kazandırıyorum’ isimli projesinin ikincisine start verdi. SEDAŞ, www.sedas.com web sayfasında enerji verimliliği yarışmasını başlatırken, yarışmaya ait tüm ayrıntıları başvuru rehberinde açıklarken, başvuru formunu da web sayfasında yayımladı.  

SEDAŞ’TAN TÜKETİCİLERİ BİLİNÇLENDİRME KAMPANYASI

SEDAŞ Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki mesken abonelerinin katılacağı yarışma projesinde, elektriği verimli kullanan ve elektrik tüketiminde 2017’ye göre 2018’de bu şekilde tasarruf sağlayan, ilk 10 aileye, belirlenen elektrik tüketim bedelleri ödül olarak verilecek. Verimliliğe dikkat çekmek ve tüketicileri bilinçlendirmek üzere, geçtiğimiz yıl örnek bir uygulamaya imza atan SEDAŞ, yarışma sonucu kazananlara 3 Bin kilovatsaat elektrik bedeli ödül olarak verilecek.

YARIŞMA BAŞVURUSU KOLAY

Yarışma başvuruları, Mayıs 2018 itibariyle başlarken, son başvurular 20 Aralık 2018 tarihine kadar sürebilecek. SEDAŞ başvurularda kağıt israfını önlemek üzere www.sedas.com web sayfasından yarışma başvurularının yapılabileceğini açıklarken, SEDAŞ web sayfasındaki, ‘Enerjimi verimli kullanıyorum, kazanıyorum, ülkeme de kazandırıyorum’ isimli projesine ait yarışma başvuru sekmesi altında, “Enerjinin Verimli Kullanılmasına Ait Önerileri”, “Yarışma Hakkında Detaylı Bilgiler Rehberi” ve “Yarışma İlanı Posteri” gibi ayrıntılı bilgileri de paylaştı.  

“HEPİMİZİN SOSYAL SORUMLULUĞU”

Gelişmiş ülkelerde enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanmanın sosyal bir sorumluluk olarak hayata geçirildiğini belirten SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Ülkemizde enerjinin verimli kullanılması geçmişten bu yana ülke ve enerji politikası olarak sürekli üzerinde durulan ve teşvik edilen bir konu. Tüketicilerin bilinçlendirilmesine katkı sağlamak ve bu konuya SEDAŞ olarak dikkat çekmek istiyoruz” dedi. Projeye dâhil olmak isteyen tüketicilerin mesken aboneliği olması ve ailesinde en az bir öğrenci bulunması gerektiğine dikkat çeken Güven,  “SEDAŞ olarak enerji kaynaklarının korunmasını, enerjinin verimli kullanılmasını aşılamak istiyoruz. Karbon ayak izini azaltmak ve dünyanın geleceği için de bu tasarruf kültürünü yaygınlaştırmak adına 2018 yılında elektriği 2017 yılına göre en verimli kullanan ilk 10 aileden 1’inci ailenin 3.000 kilovatsaat, 2’nci ailenin 2.000 kilovatsaat, 3’üncü ailenin 1.000 kilovatsaat, 4’üncü ve 5’inci ailenin 500 kilovatsaat, diğer ailelerin ise 200 kilovatsaatlik elektrik tüketimlerini SEDAŞ üstlenecek ve bedeli ailelere ödenecek. Bireysel kullanıcıların, ailelerin ve öncelikle geleceğin mimarları çocukların bilinçlenmelerini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

SEDAŞ hakkında

SEDAŞ, Doğu Marmara’da yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan yaklaşık 20 bin kilometrekarelik yüz ölçüm üzerinde, toplam 4 il, 45 ilçe, 49 Belediye, 766 köy ve 1344 mahalle'de 1,7 milyon tüketiciye, 3,5 milyon nüfusa 1700 çalışanıyla, 24 saat kesintisiz olarak enerji dağıtım hizmeti vermektedir. Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ile Avrupa’nın en büyük on lider enerji şirketi arasında yer alan CEZ Group’a ait bir kuruluş olan SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında, bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, bu kapsamda oluşan arızalara hızla müdahale eder, 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları gerçekleştirir. Bu faaliyetleri, sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve toplamda 21 Müşteri Hizmetleri Merkezi üzerinden yürüten SEDAŞ’ın, 2017 yılsonu itibarıyla Doğu Marmara’yı kapsayan faaliyet bölgesindeki 4 ilde, dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,7 milyar kWh’tir.

Yayınlar ve gazeteciler için bilgi

Ayhan Erkovan                                                                                  Gülce Türker

Kurumsal İletişim Müdürü                                                               Medya İlişkileri Temsilcisi

SEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.                                               İz Teknoloji Hizmetleri ve İletişim A.Ş.

Telf : 0(264) 295 85 00 / 60010                                                      Telf : 0(212) 243 92 34

Faks: 0(264) 275 10 48                                                                    www.iziletisim.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751