Sefa Sirmen Cezaevine Girdi
 CHP Kocaeli eski Milletvekili ve eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen ile birlikte 15 kişinin 2006 yılından bu yana yargılandığı İzgaz davasından sadece Sefa Sirmen için hapis cezası çıktı. Yargıtay kararını verdi. Sirmen 6 yıl 3’ay hapis cezası aldı. Olayı hatırlatmak gerekirse İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 2002 yılında İzmit Gaz A.Ş. (İzgaz) şebekesinin yapılmasıyla ilgili ihalede usulsüzlük ve zimmete para geçirdikleri kamuyu zarar uğrattıkları iddiasıyla 2006 yılında açılan dava kapsamında 15 kişiyle birlikte yargılanmaya başlamıştı. 2011 yılındaki duruşmada hakim tüm sanıklara beraat vermiş ancak Yargıtay kararı bozunca dava tekrar görülmeye başlanmıştı.

 

ERENKAYA KARARI BOZULDU

1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2015 yılındaki son duruşmasında Sirmen ile birlikte eski belediye başkanı ve eski milletvekili Hikmet Erenkaya’ya da 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş, karar temyize gönderilmişti. Yargıtay, Sirmen ve Erenkaya’nın itirazları kapsamında sadece Sirmen’e ceza verdi. Sirmen bugün öğlen saatlerinde evinde olduğu sırada kapıya gelen polisler tarafından alınarak Kandıra Cezaevi’ne gönderildi. Yargıtay, Erenkaya'nın cezasını ise bozdu.

 

İZGAZ DAVASINDA YARGILANANLAR

Yıllar süren dava kapsamında; Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya, geçtiğimiz ay vefat eden merhum Kadri Veziroğlu, Murat Sirmen, Şeref Şeneller, Metin Alan, Osman Asaf Tuncay, İlker Özben, Veysi Adnan Yavuz, Kenan Yenilmez, Seyfettin Kule, Ali Kemal Yaşar, İbrahim Aydın, İbrahim Turgut ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden eski İZGAZ Genel Müdürü Mustafa Birik yargılanmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817