Sefa Sirmen’den AKP’ye sitem! Baraj yaptık da suç mu işledik

CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Şaban Sarıgülle, Bozkurt Uslu ve Selim Demir ile birlikte Cuma günü yapılan genel kurulda tekrar Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği(KASİAD) Başkanlığı’na seçilen Abdulbaki Karaman ve yeni yönetimini ziyaret etti. Karaman ve yeni yönetimi tebrik eden Sirmen başarılar diledi. Ziyarette Karaman ile CHP’liler birlikte kahvaltı yaptı. Ziyaret oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Başkan Abdulbaki Karaman CHP’lilere KASİAD’ın faaliyetlerinden ve ekonomiye yaptıkları katkıları anlattı ve işadamlarının önünü açmak için uğraştıklarını ifade etti.

BARAJ YAPTIK SUÇ MU İŞLEDİK
Yuvacık Barajı’nın Devlet Su İşleri’nin bir projesi olduğunu temeli atıldıktan sonra 36 yılda tamamlanamadığını hatırlatan Sirmen, “Devletin 36 yılda yapamadığı barajı 30 ayda tamamladık. Devlet Su İşleri bünyesindeki barajın bize devredilmesi için bakanlar kurulundan karar çıktı. Cumhurbaşkanı bunu onayladı. Yucavık Barajı için 860 milyon dolar kullanıldı.  Faizleriyle birlikte 1.5 milyar dolar, KDV’si ile birlikte ise 2.2 milyar dolar oldu. Barajın bir yıllık net karı ise 485 milyon lira. Barajın 31 Aralık'ta sözleşmesi doluyor. Baraj tamamen belediyenin oluyor. Başbakan çıkıp kürsüden Yuvacık Barajı’nı diline doladı. Baraj yaptık da suç mu işledik” diyerek AKP’lilere cevap verdi.

İZMİT’İN GİRİŞİ ÇIKIŞI BELLİ DEĞİL
İzmit’in en büyük sorununun ulaşım olduğunu ve D-100’deki transit yolun çok sıkıntılı bir yol olduğunu ifade eden Sirmen mevcut belediye yönetimlerinin İzmit’e 10 yılda önemli ölçüde değer kaybettiğine dikkat çekti.  Sirmen, “1989 yılında göreve geldiğimizde İzmit sıkıntılı bir dönem yaşıyordu. 15 yıllık görev sürecimizde İzmit’i gıpta ile bakılan bir yer haline getirdik. Şimdiki yönetim ise İzmit’e değer kaybettirdi. İzmit’in en büyük sorunu ulaşım. D-100’e transit geçit yaptılar İzmit’in girişi çıkışı karıştı. Transit yola bir giren Sakarya’dan çıkıyor. İzmit’e girmek istese de giremiyor. Böyle bir yolun dünyada eşi benzeri örneği yok. Biz görev süremizde D-100’ün tüm giriş çıkışlarını planlamıştık” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817