ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Bayram Özdere'nin cenazesi, Gölcük'te defnedildi.

Şehit Özdere için Merkez Camisi'nde düzenlenen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Emniyet Müdürü Levent Yarımel, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile diğer siyasi isimler katıldı.
Şehidin babası Hasan, annesi Emine Özdere ile yakınları tören sırasında gözyaşı döktü. 112 Acil Servis ekipleri zaman zaman fenalaşan aile fertlerine müdahale etti.

Kılınan namazın ardından şehidin naaşı, çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin omuzlarında taşınarak, tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu.

Bu sırada cami önünde toplanan vatandaşlar terörü lanetledi. Doğum günü yarın olan şehit Özdere'nin naaşı, Gölcük Şehitliği'nde toprağa verildi.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici görevle Şırnak'a giden özel harekat polisi Bayram Özdere, dün Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olmuş, 3 polis memuru da yaralanmıştı.












CENGİZ TOPEL'DE KARŞILANDI
Şehit Özdere'nin cenazesini, yakınları, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Emniyet Müdürü Levent Yarımel ile öteki ilgililer karşıladı.

Uçaktan tören mangasınca alınan Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı.

Vali Güzeloğlu ve diğer ilgililer, şehidin ailesine ile yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin cenazesi daha sonra defnedilmek üzere Gölcük ilçesine gönderildi.


Doğum gününden 2 gün önce şehit oldu

Şehit özel harekat polisi Bayram Özdere'nin 1994'te göreve başladığı, Şerife Özdere ile ilk evliliğini yaptığı, çiftin dünyaya gelen ilk bebeklerini kaybettiği, bir yıl sonra da ikinci kez evlat acısı yaşadıkları öğrenildi.

Özdere'nin, akciğer kanseri olan hemşire eşi Şerife Özdemir'i de iki evladının ardından 2001 yılında toprağa verdiği belirtildi.  İkinci evliliğini Fazilet Özdere ile yapan şehit polisin, dünyaya gelen kız çocuğuna "Elif Canan" adını koyduğu kaydedildi. Özdere'nin doğum günü 24 Ocak'tan 2 gün önce şehit edildiği ifade edildi.


ŞIRNAK'TA TÖRENLE UĞURLANDI
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Bayram Özdere için tören düzenlendi.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törende şehit özel harekat polisi Özdere'nin (44) Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konuldu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Törene 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile şehidin silah arkadaşları katıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817