ŞEHİR MERKEZİNDE REZALET
 Arabasına iple bağladığı köpeğini peşinden sürükleyen şahıs, zavallı köpeğin durumunu gören vatandaşlar tarafından durdurularak, köpeği çözmesi istendi. Duyarlı bir vatandaş tarafından Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği'ne ihbar edilen şahıs için, dernek başkanlığı tarafından Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne verilen şikayet dilekçesi ile cezalandırılması talebinde bulunuldu.
KÖPEĞİ BAĞLAMIŞ, KOŞTURUYORDU
Araca iple bağlanarak koşturulan köpeği gören duyarlı bir vatandaş, KOHAYDER'in Facebook sayfasına gönderdiği ihbar mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Bu rezalet bugün İzmit Halkevi'nde yaşandı. Durakta otobüs beklerken bu aracın köpeği yanına bağlamış koşturduğunu gördük. Aracı durdurduk ve köpeğin sahibi olduğunu söyleyen insanla(!) konuştuk. Hayvancağız susuzluktan mahvolmuştu. Köpeği araca almasını söyledik. Oysa o köpeğin araca binmediğini söyleyip durdu. Daha sonra köpeği zorla kapalı ve içi dolu bir bagaja sokmaya çalıştı. Tepki göstermemiz üzerine buyurun bindirin bindirebiliyorsanız dedi ve arka kapıyı açmamızla zavallı hayvancağız kendisini içeri attı. Yanımızdakilerden biri polisi aradı fakat bunun bir sonuç görmeyeceğini adım gibi biliyorum. Hayvan severler olarak elimizden geleni yapıp imza toplayarak bu şahsı şikayet etmeliyiz."

HERKES DUYARLI OLMALI
Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Gonca Çelik Ketenağ, bu gibi kişilere karşı herkesten duyarlı olmasını istediklerini, hayvanlara eziyen eden, onlara kötü davranan vicdansızları ihbar ederek
cezalandırılmalarını sağlamalarını istedi. KOHAYDER olarak ellerinden geldiğince tüm ihbarlarla ilgilenmeye çalıştıklarını söyleyen Ketenağ, "Bizlerin tüm çabalarına, masum, korumasız hayvanları korumak için tüm yaptıklarımıza karşın, hala böylesine vicdansız insanların olduğunu görünce şaşkınlığımı gizleyemiyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Duyarlı vatandaşın ihbarı üzerine hareket geçen KOHAYDER yetkilileri, Kocaeli Valiliği makamına yazdıkları dilekçe ile, şahsın cezalandırılmasını talep ederek, 4 maddelik bir de talep listesi yazdılar. KOHAYDER tarafından yazılan şikayet dilekçesi şu şekilde;

DHDD             :   2014/23                                                                             24 / 07/ 2014          

 

KONU            : İZMİT MERKEZDE KÖPEĞİ ARABANIN ARKASINA BAĞLAYARAK İŞKENCE EDEN KİŞİ VEYA KİŞİLERE CEZA VERİLMESİ HAKKINDA           

T.C.
KOCAELİ VALİLİK MAKAMINA


            23.07.2013 tarihinde, İzmit halkevinde durakta bekleyen kişi, seyir halindeki aracın yanında bir köpeğin boynuna ip takılmış halde sürüklendiği ve götürüldüğü görmüştür. Hemen olaya müdahale ederek arabayı durdurmuş ve aracı kullanan kişiyi uyarmıştır. Ekte köpeğin bağlı olduğu resim ve aracın plakası mevcuttur.

Ekte yer alan fotoğraftan da görüldüğü üzere, hayvana eziyet edilmektedir. Araca bağladığı köpeği ile anayolda seyir halinde bulunmaktadırDaha önce köpeğin araca bağlanması sonucu öldüğü birçok vaka bulunmaktadır. Bugün bunu vicdansızlığı köpeğine yapabilen, yarın insanlara da aynı eziyetleri yapabilir ve potansiyel suçludur.

 

Bu bağlamda:

1. Valiliğiniz ilgili tüm kurumlarınca soruşturma açılarak, insanlık dışı ve toplumda infial yaratan davranışlar sergileyen bu sahsın veya şahısların kimlik tespitinin yapılmasını, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre hayvana işkence etmeleri nedeniyle, ADLİ ve İDARİ cezanın en acil şekilde uygulanmasını talep ediyoruz.


2.Kocaeli Müftülüğünce, hayvana uygulanan vahşetin dinen de günah olduğuna genel olarak tüm şehirde  ve o mahallede ki camilerde ki vaazlarda yer vermesinin sağlanmasını talep ediyoruz.

3. Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesinin, hayvanları koruma kanunu hakkında topluma bilgilendirme yapmasını, cezaları da içeren uyarıcı broşürler dağıtmasını,

4.Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda hayvan haklarına ilişkin konu ve faaliyetlerin daha etkin olarak yapılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.


Müracaatımıza ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği tarafımıza bilgi ve cevap verilmesini saygılarımızla arz ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pelin 10 yıl önce

bu i̇nsan dişi yaratik neden hayvan beslerki̇...arabasi ki̇rlenmesi̇n di̇ye bi̇ndi̇rmedi̇ği̇ belli̇...o hayvan seni̇n beyni̇nden ve aklindan daha temi̇z. arabada araba olsa di̇ycem de lüx araçlar i̇çi̇nde gi̇den köpekleri̇ bi̇li̇yorum. hem kel hem fodul...

banner2817