Şehir Tiyatroları’nda Shakespeare rüzgârı

BAŞARILI KADRO GÖREV YAPIYOR

Özdemir Nutku’nun çevirisini yaptığı Gülcan Kay ve Koray Onur’un yönetmen yardımcılığını üstelendiği “Kral Lear” adlı oyunda Şehir Tiyatroları’nın başarılı sanatçıları ve teknik ekibi görev yapacak. Dekor kostümlerinde Efter Tunç imzası taşıyan oyunun müzikleri Çiğdem Erken’e, ışıkları, Yaşar Demirkıran’a, sesi İlker Sevüker’e ait. Oyunun reji asistanları ise Utku Oğuz ve Ozan Şahin.  Oyunda, Ümit Bakış, Engin Benli, Funda İlhan, Koray Onur, A.Yaşar Özveri, Ozan Şahin, Serhat Güzel, Fatih Sevdi, Esra Bezen Bilgin, Pınar Ünsal, Çağrı Mengüç, Utku Oğuz, Ferdi Yıldız, Erdem Irmak, Tekin Ezgütekin, Cemal Aldiç, Volkan Dinç, Çağla Buldak ve Salper Saydam rol alıyor.

 

ÇATIŞMA, İHANET VE SÜRPRİZLERLE DOLU

Bir Shakespeare klasiği olan “Kral Lear” in konusu ise şöyle: “İmparatorlukları yıkanın toplumlar değil, iktidar gücünü tek başına ele geçirmek ve elinde tutmak isteyenlerin mücadelesi” olduğunun vurgulandığı oyunda  ‘Yaşlı Kral Lear’ın kontrol ettiği ve çökme aşamasına gelen imparatorluğun artık son günleri yaşanmaktadır. Kral Lear imparatorluğun yönetimini üç kızı Goneril, Regan ve Cordelia arasında paylaştıracaktır. Bu mülkiyet ve güç paylaşımı, zaten karanlık, çirkin ve zalim imparatorlukta işlerin daha da kötüye gitmesine sebep olacak, iktidarı tek başına ele geçirmek isteyen soylular arasında, yalanlar ve entrikalar başlayacaktır. Ve kuşkusuz ki bu durum kardeşin kardeşi, oğlun babayı, akrabanın akrabayı yok edeceği bir dizi kanlı cinayetlere de neden olacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817