banner2779
banner2752
banner2750

Şehir Tiyatroları’ndan bir ilk daha
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunlarından “Zümrüdü Anka”nın yarın akşam saat 20.00’da gerçekleştirilecek prömiyerinde aileler de çocuklarıyla birlikte olacak.

 

4 ARALIK’TA SAHNEDE

Şehir tiyatroları sanatçılarından Zeliha Çetinkaya’nın yazıp yönettiği; gerek çocukların, gerekse yetişkinlerin aynı keyifle izleyebilecekleri oyun; masklar, başlıklar, kanatlar ve dev bir Zümrüdü Anka figürü ile tam bir görsel şölen şeklinde gerçekleştirilecek. Şiirsel akışının yanı sıra, farklı coğrafyalardan müzik ve dansları da içeren kurgusuyla büyük ilgi görmesi beklenen oyunda Seda Güven Şahin, Çağrı Mengüç, Seçil Mutlu, Tekin Ezgütekin, Levent Muratoğlu, Senem Akman ve Serhat Güzel rol alıyor. Geri dönüşüm malzemelerinin kullanıldığı ve içerisinde çok farklı etkinlikleri barındıran oyunun yönetmen yardımcılığını Betül Akgün yapıyor. Dekor tasarımda Ayfer Ezgi Karataş, kostüm tasarımda Emine Kaynak Yıldırım, ışık tasarımda Cafer Yiğiter, ses tasarımda İlker Sevüker, görsel tasarımda Aksel Zeydan Göz, mask tasarımda Banu Savaş ve Meltem Günaydın, kukla tasarımda ise Sibel Altan’ın görev aldığı oyunun müzikleri Fatih Veli Ölmez imzası taşıyor. Koreografisi Gökmen Kasabalı tarafından gerçekleştirilen oyunun sanat danışmanı ise Arzu Bigat Baril.

 

KUŞLAR, ZÜMRÜDÜ ANKA’YA VARABİLECEKLER Mİ?

Pers mitolojisi kaynaklı olsa da diğer tüm Doğu mitoloji ve efsanelerinde de yer alan Zümrüdü Anka efsanevi bir kuştur. Kuşların hükümdarı olduğuna inanılan ve kendi küllerinden yeniden doğan Zümrüdü Anka, Bilgi Ağacı'nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş. Kuşlar da olası bir kötülükte Zümrüdü Anka’nın gelip onları kurtaracağına inanırmış. Zor zamanlardan geçen kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte Zümrüdü Anka’nın huzuruna gitmeye karar vermişler. Ancak Zümrüdü Anka’nın yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı'nın tepesindeymiş. Oraya varmak için yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş. Kuşlar, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlamışlar. Oyunda, bu uzun ve yorucu yolculuğun sonunda kuşların Zümrüdü Anka’ya varıp varamadığını öğreneceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751