banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Şehit Er Recep Karaca’nın adı Derince’de yaşayacak

Karaca’nın ailesi katıldı

Derince Belediyesi, 2007 yılında Şırnak’ta vatani görevini yaparken yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle şehit olan Recep Karaca’nın adını Yenikent’te açılan parka verdi. Şehitlik mertebesine ulaşan Recep Karaca’nın adına düzenlenen parkın açılışına protokol, vatandaşlar ve Karaca ailesi katıldı. Yenikent Mahallesi Yaşar Sokak ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi kesişiminde yer alan Şehit Er Recep Karaca Parkı’nın açılış törenine Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan, başkan yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri, Şehit Er Recep Karaca’nın ailesi ve mahalle sakinleri katıldı.

 

“Şehidimizi minnetle anıyorum”

Açılış töreninde konuşma yapan Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, parkın yapımında emeği geçenleri tebrik ederek  “Bugün 2 hayırlı vesile bizi burada bulunduruyor. Bir tarafta ilçemizin ihtiyacına yönelik belediyemizin bir hizmetiyle karşı karşıyayız. Yeşil alanlara, parklara ihtiyacımız var. Dünyada bir dönem gelişmişliğin kriteri sanayileşmeydi, şimdi ise kişi başına düşen yeşil alan miktarının bu oranda büyük önemi var. İkinci güzellik ise bu parkımıza şehidimizin adının verilmesi. Şehidimizin adının parkımızda yaşayacak olması bu güzelliği ikiye katlıyor. Türk milleti şehidine her zaman vefalı olmuştur. Ben de bu parka adını veren şehidimizi minnetle anıyorum. Bu parkta şehidimiz Recep Karaca’nın adı sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

“Derince ile gönül bağımız var”

Kaymakam Yıldırım’ın konuşmasının ardından Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, şehit ailesine onur belgesi ve çeşitli hediyeler takdim ederek, sabırlar diledi. Şehit Er Recep Karaca’nın kardeşi Kadir Karaca da aile adına yaptığı konuşmada “Bu parkın açılışını düzenleyen, emek veren başta belediye başkanımız Aziz Alemdar’a ve tüm çalışanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm şehitlerimize Allah tekrardan rahmet eylesin. Biz buraya Gebze’den geldik ama artık Derince ile gönül bağımız var” dedi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Hep birlikte törenle açılışı yapılan Şehit Er Recep Karaca Parkı’nda kurdele kesiminin ardından ise katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826