Şehit Orkun Eyice’nin Adı Camide Yaşatılacak

Cami açılış törenini Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Burhan Yarar takip etti. 

*************************************************************************************************

Şehidimizin isminin yaşayacağı caminin açılışı hem gözyaşları hem de dualar eşliğinde gerçekleştirildi

Şehit Orkun Eyice Camii açılışına; Şehidin ailesi İsmail-Sezer Eyice, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Körfez İlçe Müftüsü Abdül Muhammet Çınar, Kocaeli İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Murat Filiz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Eraslan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, geçmiş dönem Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım sağladı.


 

CAMİLER MÜSLÜMANLAR İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR
Açılış programında ilk olarak Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan bir konuşma gerçekleştirdi. Müftü Sinan, “İnsan hayatında su, hava ne ise bir Müslümanın hayatında cami ve ezanlarda aynı derecede önem arz ediyor. Bugün bu mübarek Cuma gününde, açılışını yaptığımız ve Şehit kardeşimiz Orkun Eyice’nin adını verdiğimiz Cami’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN SÖĞÜT” VATANDAŞIMIZ İSTEDİ, BİZLER DE YAPTIK”
Programın ev sahibi olan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt yaptığı konuşmada“ Bugün çok güzel bir camimizin ibadete açılması için toplanmış bulunuyoruz. Cami’nin temelleri geçen dönem atıldı, bizler de tamamladık. Geçmiş dönem belediye başkanımız İsmail Baran’a teşekkür ediyorum. Mahallemizde büyük bir ihtiyaçtı, vatandaşlarımız talep etti, istedi ve bu caminin yapılması kararlaştırıldı. Hamd olsun camiyi tamamladık, yaptık bugün hep birlikte ibadete açıyoruz.


 

ŞEHİDİMİZİN ADINI YAŞATACAĞIZ
Cami’mizin bir diğer özelliği ve güzelliği, adını verdiğimiz Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Orkun Eyice kardeşimiz. Görevden dönüş sonucunda elim biz kaza sonucu hayatını kaybetti. Cami’ye ne isim verelim diye düşünürken, şehidimiz adını camiye çoktan vermişti. Bugün Şehidimizin anne ve babası da aramızdalar. Kendilerini davet ettik, bizleri kırmayarak açılış programımıza geldiler. Allah onlardan razı olsun. Rabbim inşallah şehit kardeşimizle cennetinde kavuşturur onları. Şehidimizin adını yapmış olduğumuz Cami’de ömür boyu yaşatacağız. Mekânı cennet olsun“ ifadelerini kullandı.

ÇAKMAK, HAYIRLI OLSUN
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, 550 metrekarelik ibadet alanına sahip olan Şehit Orkun Eyice Camii’nin Körfez halkına hayırlı olması dilerken, emeği geçenlere teşekkür etti.

YILMAZ, GÜZEL BİR NİYETLE BURADAYIZ
Çok önemli saatte, güzel saatte, Cuma vaktinde güzel bir niyetle hep birlikte buradayız diyerek sözlerine başlayan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Beldemize Allah’ın evi dediğimiz Beytullahın şubesini açıyoruz el birliği ile. Canını en güzel yaşında Allah’a din ve Bayrak uğruna canını teslim eden kardeşimiz, Orkun Eyice Şehidimizi bir kez daha rahmet ve dualarla anıyorum.



ADI İLELEBET YAŞAYACAK
Şehidimizin adını ilelebet yaşatacak olan Cami açılışının fırsatını hep birlikte yakaladık. Ben başta Körfez Belediye Başkanımız Şener Söğüt’e daha sonra emeği geçen, vesile olan herkese teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. Cami eserimiz ilçemize, vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından, Şehit Orkun Eyice Camii dualarla, kurdele kesilerek ibadete açıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817