Şehitlerimiz 100.Yıl Hatıra Ormanı’yla yaşatılacak
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeni ile anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Ülkemizin kurtuluşunun mihenk taşı olan Zafer’de hayatlarını feda eden Kocaelili şehitlerin anısında 100. Yıl Hatıra Ormanı hazırlandı. Bu kapsamda Gebze Beylikbağı Dağı’nda ağaç dikim töreni gerçekleştirildi. Başkan Karaosmanoğlu’nun da yer aldığı anlamlı törende öğrenciler şehitlerin isimlerinin olduğu tabelalarla birlikte hatıra ormanı için fidan dikti. 

 

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi nedeni ile hayata geçirdiği birbirinden özel etkinlikler, Kocaelili şehitlerinin anısına hazırlanan hatıra ormanı ile doruğa çıktı. Anlamlı etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile il protokolü katıldı.

 

ÜLKE EMİN ELLERDE

Ağaç dikim töreninden önce açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çanakkale’nin Türk halkının var olma kararlığı olduğunu dile getirerek” Çanakkale büyük bir destan. Dedelerimiz bu destanda hayatlarını feda ettiler. Onlar olmazsa bu tören olmazdı, bu ülke yaşamazdı. Ruhları şad olsun.” dedi.  Dedelerimizin emanetini korumak için gönülden hizmetler üretildiğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu” Biz bu emaneti koruma için, okullar, hastaneler, yollar, köprüler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın rahatı için önemli çalışmalar hayata geçiriyoruz. Şehitlerimiz hiç merak etmesin. Ülkemiz emin ellerde” şeklinde konuştu. Öte yandan programa katılım gösteren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında böyle bir etkinliğin Gebze’de yapılmasından dolayı teşekkür etti.

 

1 KİLOMETRELİK ÇANAKKALE KORTEJİ

100. YIL Hatıra Ormanı için gerçekleştirilen tören Kocaeli Gebze Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi bahçesinde başladı. Katılım gösteren öğrencilerin ellerinde dövizler ve Türk bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı da Çanakkale türküleriyle anlam kattı. Daha sonra protokol ile birlikte fidan dikim yapılacak alana doğru bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından her bir şehidimize armağan edilen fidanlar toprak ile buluştu.

 

MENUDE BUĞDAY ÇORBASI VE ÜZÜM HOŞAFI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Beylikbağı Dağı’nda gerçekleştirilen fidan dikme töreni sonrasında katılımcılara, Çanakkale savaşında kahraman askerlerimizin yoksulluktan ellerinde kalan buğday ile yapılan buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi. Katılımcılar bir nebze de olsa şehitlerimiz ile aynı öğünü yiyerek bu vatanın nasıl şartlar altında kurtarıldığına şahit oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817