banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Radar Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu, Astsubay Çavuş Ömer Burak Ögüt, Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz için Kartepe Cengiz Topel Havalimanı'nda bulunan Deniz Hava Üs Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Veysel Kösele, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komsuoğlu, askeri erkan ve şehit aileleri katıldı.

En yüce rütbedeler

Bakanlar ve kuvvet komutanları, şehit ailelerinin yakınlarına giderek taziyelerini iletti. Askeri tören saygı duruşu ile başladı. Törende bir konuşma yapan Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Ercan İncioğlu, "Dört kahraman Türk deniz havasını sonsuzluğa uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kahraman şehitlerimizin çok değerli anne, baba, eş kardeş ve yakınları gözyaşlarınızı yürekten hissediyoruz. Şehitlerimiz, bu kutsal mesleği seçerek vatan ve millet sevgisi, asker için en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Vatan ve millet uğruna hayatlarınızı ortaya koyarak Türk milli şanlı tarih sayfalarına adınızı altın harflerle yazdırdınız. Sizleri sonsuzluğa saygı ve vefa ile Allah'tan rahmet değerli kederli aileleriniz ve silah arkadaşlarınıza baş sağlığı diliyoruz."dedi.


Son yolculuklarına uğurlandılar
Konuşmadan sonra Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu dua yaptı. Duanın ardından şehit naaşları tören alanına getirildi. Cenaze araçları tören alanından giderken askerler selam durdu, aileleri gözyaşlarına hakim olamadı ve şehitlerin ardından el salladı. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz'in cenazesi, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan İstanbul Ataköy'de, Radar Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu Ankara'da, Astsubay Çavuş Ömer Burak Öğüt Eskişehir'de toprağa verilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826