banner2752
banner2750
banner2776

Şehrin Ortasında Cennet'ten Bir Köşe: BÜYÜKANNE ÇİFTLİĞİ
(Hakan Turcan) Büyükannenin Çiftliği, Öztalay ailesinin 200 yıldan daha uzun zamandır sahibi olduğu bir mülk üzerinde yer alıyor. 300 dönümden fazla bir alan iken SÜLEYMAN BEY çiftliği olarak anılıyormuş.

Yıllar geçtikçe arazi küçülmüş ve nesilden nesile miras olarak devredilmiş. Şimdiki sınırları ile arazi Ali Haydar ve Fatma Hakime Öztalay tarafından yönetilerek bugüne kadar getirilmiş.

Ali Haydar Öztalay Türk donanmasında bir subaymış ve 1. Dünya Savaşı'nda savaş gemisine kumanda etmiş daha sonra da donanma akademisinde öğretmenlik yapmış. 2.dünya savaşından sonra donanmadan ayrılmış ve 1950 yılının başında İzmit Belediye Başkanı olarak görev yapmış.
     
Bugün Öztalay ailesi, oğulları Ali Yılmaz Öztalay, kızları Fatma Esin Öztalay torunları Ayşe Çimen Yüksel, Haydar Melih Öztalay, Fehmi Selim Öztalay, gelinleri Ayşe Gülen Öztalay, damatları Deniz Yüksel'den oluşuyor. Uzun yıllar arazi sadece çiftlik olarak kullanılmış. 1998'de Çimen Yüksel ve eşi Deniz Yüksel çiftliğin köşesinde bir doğal yaşam ve dinlenme alanı kurulması fikrini ortaya atmışlar.

Bu fikir ailenin diğer bireyleri tarafından geliştirilmiş ve Türkiye'nin değişik köşelerini yansıtan eski tip Türk evleri yapılması yönünde karar alınmış ve Türk mimarisi tarzında birbirinden farklı 4 adet ev ve sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere 2 katlı bir bina çiftlik arazisi üzerine inşa edilmiş. Evlerin arasında bu güzelliği tamamlayan bir de yüzme havuzu var. Tesis 2000 yılının Mart ayında hizmete girmiş. İlk yıllar çevrede bulunan fabrikaların (Ford Otosan, Knauf, Goodyear, Hyundai vb.) yabancı yöneticilerine uzun süre konaklamalarında ev sahipliği yapmış. 

Tesis, genç-yaşlı tüm ziyaretçileri davet ediyor ve eski Türk geleneklerini yaşama imkanı veriyor. Çiftlik, butik tarzı konaklama alanlarıyla beraber, doğayı ve hayvanları korumayı da amaç edinmiş. Kısıtlı yatak kapasitesine sahip olan tesiste, ilk ve en önemli amaç, konaklamak isteyen konukların, doğaya ve hayvanlara olan tüm özlemlerini gidermeyi ön plana çıkararak bu tür yaşamdan zevk alabilmelerini sağlamak.

Büyükannenin Çiftliği, sizlerin şehirden uzakta, farklı bir ortamda ve temiz havayı soluyarak zaman geçirmenizi sağlayacak harika bir yer. Ayrıca, çiftlikte doğal olarak üretilmelerine özen gösterilen taze sebzeleri, yumurta, süt ve süt ürünlerini tadabilmeniz ve satın alabilmeniz harika bir fırsat.

Bütün bunların dışında çiftlikten, kedi - köpek yavrusu, kümes hayvanları (hindi, ördek, kaz gibi), tavşan, damızlık büyükbaş hayvan, koyun ve koç da temin edilebiliHyor. Hatta sahibi olduğunuz köpeklerinizi, ihtiyacınız olduğu zamanlarda veteriner kontrolü altında konaklatmak üzere bu çiftliğe bırakmanız mümkün.

Şehrin ortasında, adeta Cennet'ten bir köşe olan
 Büyükanne Çiftliği'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz, oradaki sevimli hayvanlarla vakit geçirmelisiniz.



Çiftliğin girişi


Çiftlikte her an her yerde kedi görmeniz mümkün


Hindi bile var


Çiftlik çok güzel bir yeşil alana sahip


Ördekler



Çiftlikle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler 
http://www.buyukanne.com adresini ziyaret edebilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680