Seka Tüneli’ne gün ışığına duyarlı yeni aydınlatma sistemi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Seka Tüneli’nde aydınlatma yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda tünel gece 24.00-06.00 saatleri arasında trafiğe kapatılıyor. UKOME kararı doğrultusunda 15 Ağustos’ta başlayan çalışmanın 15 Eylül’de tamamlanması planlanıyor.

 

HER İKİ YÖNDE ÇALIŞMA

Çalışmalar gece saat 24.00’te trafiğin kesilmesiyle başlıyor. Ulaşım bu saatlerde alternatif ve yan yollara aktarılarak sağlanıyor. Tünelin her iki tarafında da yenileme çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerine Trafik Polisleri de destek veriyor.

 

4 BİN METRE KABLO ÇEKİLECEK

Her iki yönde de çift taraflı olarak revize edilecek eski aydınlatma sisteminin tamamı sökülüyor. Sağlı ve sollu olmak üzere çift taraflı aydınlatmanın bulunacağı tünelde, 4 bin metre kablo çekilecek. Tünel 440 adet armatür kullanılarak aydınlatılacak.

 

OTOMASYON SİSTEMİ OLACAK

Çalışmalar sonrasında tünel otomasyon sistemine bağlı olarak çalışacak. Gün ışığının derecesine göre ışık miktarının ayarlanacağı tünelde, ayrıca elektrik kesintisine karşı 200 adet acil aydınlatma bulunacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817