Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin dört bir yanından güreşçilerin katıldığı ve ilkini 2009 yılında gerçekleştirdiği Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin bu yıl beşincisini düzenleyecek. Türkiye’nin en önemli 50 başpehlivanının yanı sıra beş yüzün üzerinde güreşçiyi bir araya getirecek olan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri 16 Haziran Pazar günü Sekapark Uçurtma Tepesi’nin önündeki alanda yapılacak ve 50 başpehlivan altınkemer için güreşecek.

YAZICI BİLGİ VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri ile ilgili bilgi verdi. Sekapark Palmiye Kafe’de gerçekleştirilen basın toplantısına bu yıl Yağlı Güreşlerin onuruna düzenleneceği efsane güreşçi Aydın Demir de katıldı. Toplantıda ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Basın Yayın Şube Müdürü Mustafa Cebeci, 1991 Dünya Güreş Şampiyonu Ömer Aslantaş ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Güreş antrenörleri Veysel Şirin ve Rıdvan Kara yer aldı.

KIRKPINAR’DAN SONRAKİ EN BÜYÜK ORGANİZASYON

Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale gelen ve bu yıl beşincisinin düzenleneceği Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden sonraki Türkiye’nin en önemli organizasyonu olduğunu söyledi. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da güreşlerin birlik, beraberlik içinde ve bir şenlik havasında yapılmasını dilediklerini kaydeden Genel Sekreter Yazıcı, bu yılki güreşlerin organizasyon şeması hakkında detaylı bilgi aktardı.

50 PAŞPEHLİVAN VE 500’ÜN ÜZERİNDE GÜREŞÇİ

Genel Sekreter Yazıcı, 5. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ne geçen iki yılın şampiyonu Ali Gürbüz’ün yanı sıra Türkiye’nin yetiştirdiği 50 değerli başpehlivanının katılacağını kaydetti. Genel Sekreter Yazıcı, ayrıca 500’ün üzerinde güreşçinin de Sekapark er meydanına çıkacağını ifade etti.

BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMUYORUZ

Yazıcı geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da güreşlerin efsane bir ismin anısına düzenleneceğini belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ata sporumuz güreşe emekleri olan büyüklerimizi unutmadık. Bu yıl Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ni; Türk güreşinin yaşayan, Kırkpınar altın kemer sahibi, efsane isim Aydın Demir anısına düzenleyeceğiz” dedi.

SEKA PARK YAĞLI GÜREŞLERİNİN KIRKPINAR’DAN FARKI

Genel Sekreter Yazıcı basın toplantısında Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin Kırkpınar’dan farklı bir yönü olduğunun altını da çizerek, “Bilindiği gibi Kırkpınar’da üç yıl üst üste şampiyon olan güreşçiye altın kemer verilir. Biz ise her sene şampiyon olan güreşçimizi altın kemer ile ödüllendiriyoruz” dedi.

14 KATEGORİDE YAPILACAK

Genel Sekreter Yazıcı, Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin bu yılki müsabakalarının baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılacağını kaydederek, güreşlerde her boyda (kategori) 4 adet madalya verileceğini söyledi. Yazıcı, şampiyon Pehlivana Kocaeli Sekapark Yağlı güreşleri ve Kocaeli özgü motiflerin özel olarak işlendiği altından yapılma kemer verileceğini de sözlerine ekledi. Genel Sekreter Yazıcı, bu yılki güreşlere çevre illerden de katılım olacağını hatırlatarak, tüm sporseverleri güreşleri izlemeye davet etti. Yazıcı bir soru üzerine, bu yıl verilecek olan altın kemerin 15 bin TL değerinde olduğunu söyledi.

ESKİDEN SEKA’DA AYAKLARIMIZ PARAMPARÇA OLURDU

Basın toplantısına katılan ve bu yılki güreşlerin onuruna düzenleneceği Aydın Demir de kısa bir konuşma yaptı. Yıllar önce Seka Park alanında güreş yaptıklarını anlatan Aydın Demir, “Ancak o yıllarda alan taştan geçilmezdi. Güreş yaparken ayaklarımız paramparça olurdu. Ama bugün Seka Park çok güzel ve orada güreşlerin yapılmasından çok memnunuz” dedi.

ALTIN KEMER SAHİBİNİ ARIYOR

Basın toplantısının sonunda Genel Sekreter Yazıcı, Aydın Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın ve güreş antrenörleri bu yıl sahibini bulacak olan Altın Kemer ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Genel Sekreter Yazıcı bu esnada “Altın Kemer sahibini arıyor” arıyor diyerek, adeta güreşlerin startını verdi.

KIRKPINAR’IN İDDİALI PEHLİVANLARI KATILACAK

Bu yıl da muhteşem anlara sahne olması beklenen ve bir anlamda Kırkpınar Güreşleri’nin birincisini ilan edecek olan güreşlere, Kırkpınar’ın iddialı başpehlivanları; Recep Kara, Ali Gürbüz, Serhat Gökmen ve Mehmet Yeşil Yeşil gibi önemli güreşçiler katılacak. Birinciye altın madalya, ikinciye gümüş, üçüncüye ve dördüncüye de bronz madalya verilecek. Şampiyon Pehlivana Kocaeli Seka Park Yağlı güreşleri ve Kocaeli özgü motiflerin özel olarak işlendiği altından yapılma kemer verilecek.

AYDIN DEMİR ANISINA DÜZENLENECEK

İlki Hergeleci İbrahim, ikincisi Hasan Gemici, üçüncüsü Gazanfer Bilge ve dördüncüsü Adil - İrfan Altan kardeşler anısına düzenlenen güreşler bu yıl efsane güreşçi Aydın Demir onuruna düzenlenecek. Halen Karamürsel’de yaşayan ve 69 yaşında olan Aydın Demir kendisi adına düzenlenecek Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ni Kocaelililerle birlikte izleyecek.

GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU ALİ GÜRBÜZ

Geçen yıl Ali Gürbüz finalde rakibi Güngör Ekin’i yenerek Seka Park Altın Kemerin şampiyonu olmuştu. Ali Gürbüz 2011 yılında da aynı başarısını tekrarlamıştı. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde 2009 yılında Serhat Gökmen; 2010 yılında ise Sermest Bulut birinci olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817