Sekapark-Plajyolu Akçaray Seferleri Cumartesi Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında hizmetine sunulan Akçaray tramvay hattının, Sekapark-Plajyolu arasındaki güzergâhında çalışmalar tamamlandı. Bilim Merkezi’nden başlayıp Plajyoluna kadar uzanacak olan 2.2 km uzunluğundaki Tramvay uzatma hattının ilk etabının açılışı için 9 Şubat Cumartesi günü saat 14.30’da Seka -Bilim Merkezi Durağı’nda tanıtım programı yapılacak.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Toplam 2.2 km’lik hattın, bin 600 metre Seka Devlet Hastanesi – Okullar Bölgesinden oluşan birinci kısmında çalışmalar tamamlandı. Sekapark – Plajyolu hattında 4 istasyon bulunuyor. Seka Devlet Hastanesi – Okullar Bölgesinden oluşan birinci kısım tamamlandı. Bu kısımda Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi ve Eğitim Kampüsü istasyonları hazır hale getirildi. Projenin devamındaki 600 metrelik ikinci kısım ise önümüzdeki günlerde başlayacak.

4 YENİ İSTASYON

Günlük kullanımda vatandaşların sıkça tercih ettikleri ve ulaşıma konfor getiren Akçaray Tramvay hattına 4 yeni istasyon yapılacak. 2.2 km uzunluğundaki hatta istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde bulunacak. Gidiş-dönüş 15 km’lik mevcut tramvay hattına 5 km’lik tramvay hattının eklenmesiyle Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 km’ye çıkartılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817