SEKASEM EFSANE GÜREŞÇİYİ AĞIRLADI
 Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri, 45 kez Milli takım formasını giymiş ve 1954 Tokyo Dünya şampiyonasında dördüncü olarak Türkiye’ye büyük gurur yaşatan efsane güreşçi Osman Kanbur onuruna düzenleniyor. Sekapark yağlı güreşleri öncesi ilk kez Seka Sporcu Eğitim Merkezi salonunu ziyaret eden efsane güreşçi Osman Kanbur, Kağıtspor’un genç güreşçileriyle bir araya geldi. Efsane güreşçiyi salonlarında gören genç güreşçiler, ustalarının yanına gelerek elini öptü. Efsane güreşçi Osman Kanbur, genç güreşçilere nasihatlerde bulunarak, çok çalışmaları gerektiğini vurguladı. Burada efsane güreşçi Yaşar Doğu ile anılarını da anlatan Kanbur’u genç güreşçiler hayranlıkla dinledi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

19 Ocak 1952 yılında SEKA’da iş hayatı ve spor yaşamına başlayan Kanbur 1972 yılına kadar Kağıtspor kulübünde güreş yaptı. Kağıtspor’un efsane güreşleri arasında yer alan Kanbur, SEKASEM’deki Güreş salonunun ardından diğer salonları da ziyaret etti. Milli güreşçi Osman Kanbur, SEKASEM’e hayran kaldığını belirterek, “Geçmişte duş bile alamıyorduk. Muazzam geniş ve güzel bir salon olmuş. Şimdiki gençler çok şanslı. Sporu seven bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Allah ondan razı olsun. Kağıtspor’un nerelerden nereye geldiğini görmek bizleri mutlu etti.”dedi. Daha sonra kulüp müzesini gezen Osman Kanbur, buradaki eski kupa ve madalyaları görünce duygu dolu anlar yaşadı.         

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817