Şeker: “Akmeşe Barajı Proje Yapımı İhalesi Önümüzdeki Günlerde Yapılacak!”

Budaklar Deresi üzerine kurulacak olan Kocaeli Akmeşe Barajı’nın Proje Yapımı İhalesi, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından onaylanarak önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını belirten Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker;

“ Akmeşe Barajı’nda depolanacak su ile 16.900 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacak ve baraj ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan 67 mahalle ile Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’na da içme-kullanma suyu verilecek. Bunun yanında ayrıca Kocaeli merkeze de su takviyesi yapılacak.

   48,50 m yükseklikte olan Akmeşe Barajı Projesi tamamlandığında, ülke ekonomisine yıllık; sulama faydası 6 916 020 TL, içmesuyu faydası 10 278 840 TL, Sapanca pompaj enerji giderinden 3 052 220 TL olmak üzere toplamda 20 247 080 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

   Kocaeli’mize yapılacak olan her yatırıma hassasiyetle yaklaşan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Akmeşe Barajı’nın proje ihalesine onay veren bakanımız Sayın Dr.Bekir Pakdemirli ve tüm ekibine teşekkür ediyorum.

   Kocaeli’mize ve Akmeşe’mize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817