banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Şeker: "Depremzedeler İlimizde Misafir Ediliyor"

 

YÜZBİNLERCE BİNA AĞIR HASARLI

   Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gazi Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’deki belediyelerin deprem bölgesinde yapmış olduğu çalışmalar hakkında milletvekillerine ve ekran başındaki seyircilere bilgi verdi.

   Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 500 km uzunluğunda fayın kırılırken, on binlerce binanın yıkıldığını ifade eden Şeker, yapmış olduğu konuşmanın devamında ise;

   “Yüzbinlerce bina ağır hasarlı konumuna geldi. Ülkemizi yasa boğan bu depremde 49.000’in üzerinde insanımız hayatını kaybetti. Depremin ilk saatinde AFAD’da yapılan koordinasyon toplantısında diğer illerden deprem bölgesine görevlendirilmeler yapıldı. Kocaeli valimiz ve belediyelerimiz de günün ilk ışıklarıyla birlikte arama kurtarma ekipleriyle Kahramanmaraş’a gitmek için yola çıktılar.”

KOCAELİ’DEKİ BELEDİYELERİMİZ ÇALIŞMALARA KATILDI

   “Depremin ikinci gününden itibaren AK Parti Genel Merkezimizin talimatıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, Gebze, Gölcük, Derince, Çayırova, Kartepe, Başiskele, Karamürsel ve Kandıra belediyelerimiz Hatay’ın Defne ilçesinde, Körfez, Darıca ve Dilovası belediyelerimiz ise Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarına katıldılar.

   Diğer taraftan Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, depremde hasar gören su şebekelerini, depoları ve trafoları onarırken Defne’de lojistik merkezini kurarak gelen yardımların tasnifini ve dağıtılacak yardımların koordinasyonunu sağlıyor.

Gebze belediyemizin koordinatörlüğünde 52 belediye ile tüm Hatay’ın çöpü toplanırken, Gölcük belediyemizin koordinatörlüğünde de 26 belediyeyle birlikte Hatay’ın tamamında salgın riskine karşı dezenfekte çalışmaları yapıyor.

Yapılan bu hizmetlerin yanında belediyelerimiz, mahalle ve köylere insani yardımların ulaştırılması, hasar tespiti, enkaz kaldırma, ambulans hizmeti, cenaze hizmeti, lojistik destek, üst yapı, yol temizleme, zabıta hizmetleri ve psikososyal hizmetleri vermeye devam ediyor. Kurulan mobil aşevleri ve ekmek fırınıyla ramazan boyunca da iftar ve sahur ikramları verilecek.”

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇALIŞMALARI

   “Büyükşehir belediyemiz, kurduğu 431 afet çadırından oluşan çadır kentinde yemekhane, sağlık hizmetleri, sosyal market, psikososyal destek birimi, tuvalet, duş, çamaşırhane, kuaför hizmetlerini ve internet hizmetini veriyor.

   Gönüllü STK’lar tarafından vatandaşların ilaç, gözlük ve diş bakım ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanıyor. Çocuk oyun alanı ve çocuk parkıyla, tiyatro gösterimiyle, çizgi film gösterimiyle, animasyon gösterileriyle ve sinema gösterimiyle çadır kentte çocuklarda unutulmadı. Bu çadır kentin dışında binin üzerinde vatandaşlarımızın da çadır talebi karşılandı.

Büyükşehir belediyemiz yine Sağlık Bakanlığı, AFAD ve MÜSİAD’ın da destekleriyle Defne’de 54 yataklı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hastanesi’ni yaparak hizmete açtı. Hastanenin yanında 450 konteynerlik kent kurulumu devam ediyor. Belediyelerimizin desteğiyle deprem bölgesinde konteynerden oluşan Kocaeli çarşısı kuruluyor. Deprem bölgesinde 807 AK Partili Belediyemiz depremzedelere hizmet veriyor.”

AFAD KONTROLÜNDE YARDIMLAR GÖNDERİLDİ

   “Değerli Milletvekilleri, ilimizden AFAD’ın kontrolünde deprem bölgesine bugün itibarıyla 1.313 tır, 178 kamyon, 3 gemi yardımın yanında 2 bin civarında çadır 694 konteyner gönderildi. Kocaeli olarak 481 iş makinası, 1.028 adet hizmet aracı ve 6.901 personelle deprem bölgesine hizmet etmeye devam ediyoruz. Kocaeli’de 2.333 misafirimiz resmî kurumlarda, 35.823 misafirimiz de yakınlarının yanında veya evlerde kalmaktadır.”

DEPREMZEDELER İLİMİZDE MİSAFİR EDİLİYOR

   “Büyükşehir belediyemiz sadece Hatay ve Kahramanmaraş’ta değil, ilimize gelen depremzede misafirlerimize de hizmet vermeye devam ediyor. 310 misafirimizi büyükşehir belediyemizin sosyal tesislerinde ağırlıyor. Misafirlerimizin tamamının şehir içi ulaşımları ücretsiz misafir kartı ile karşılanırken su aboneliği için depozito alınmıyor ve su indirimli veriliyor. Ayrıca elektrik ve doğal gaz güvence bedelleri de alınmıyor. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826