ŞEKER : HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL

Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, geçen de Esnaf ve Sanaatkarlar Odasını ziyaret etti. Şeker’in ziyaretinde Oda Başkanı Kemal Kaya, İl Yöneticileri Ceyhun Yalçın, Adem Koç ve İl Gençlik Kolları Fatih Kılıç Ali Erdem Halil Ayaz,Ertaç Mikay katılım gösterdi. Ziyaret süresince Şeker, kent esnafı ve odalarla alakalı çarpıcı açıklamarda bulundu.

 

HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL

 

Kocaeli’de Ticaret Odası bence bir tane olmalı, her ilçede ticaret odası çokda mantıklı değil. Gereksiz olmasının yanında güç bölünmesine de neden oluyor. Odalar sadece isimleri ve tabelalarıyla anılmamalı, projeler üretilmeli, fikirler sunulmalıdır. Herşeyi devletten beklemek çok doğru değil, Oda olarak yapılan  bir çalışma ile gidip yetkili yerlere talepler iletilmeli. Ben inanıyorum ozaman daha netice almak çok daha kolay olacaktır.

BACAK BACAK ÜSTÜNE ATIP MÜŞTERİ BEKLEMEK YANLIŞ

AVM’lerin açılmasını engellemek söz konusu değil ama Odalar olarak sizlerin esnafı eğitmesi gerekir. Esnafa birlikte iş yapabilme kabiliyeti kazandırmanız gerekir. Artık alışveriş sanal ortamda hızla yayılırken sizin kalkıp AVM’ler olmasın şu olmasın bu olmasın deme şansınız yok. Kent Esnafının güç birliği yapması halinde AVM’lerle yarışabileceği hatta onların yerini alabileceği düşüncesindeyim. Devir bacak bacak üstüne atıp müşteri bekleme zamanı değildir, piyasada ciddi bir rekabet var ve kent esnafımızın buna ayak uydurması gerekiyor. Artık Adapazarı ve İstanbul arasında şehirdışı diye bir yer yok.

İNTERTEKS FUARINI DEĞERLENDİRİN

Kocaeli’nde interteks fuar alanı gibi bir alan var ama esnafımız veya ticaret odaları bir organizasyon yapıpta burayı değerlendiremiyor. Eğer böyle bir işe girdiklerinde ben inanıyorum belediyelerde belirli oranlarda destek olacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817