banner2779
banner2752
banner2750

ŞEKER : “ İZMİT’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN ! “

KOCAELİ BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

   AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gazi Meclis Genel Kurulu’nda konuşma yaparak İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümünü kutladı.

   Kocaeli’nin bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Şeker, yapmış olduğu konuşmada;

   “Kocaeli, tarih öncesine, Nicomedia dönemine, Roma – Bizans dönemine, Selçuklu dönemine, Osmanlı dönemine ve son olarak cumhuriyet dönemine ev sahipliği yapan kadim bir kenttir.

   Kocaeli, 1078’de Selçuklularla Türk egemenliğine geçer. 1337’de Orhan Bey tarafından Osmanlı topraklarına katılır. Önce İznikmid sonra İzmid (İzmit) adını alır. Daha sonra Orhan Gazi, bu bölgeye akınlar düzenleyip fetihler yapan Akçakoca’ya atfen İstanbul Boğazı'ndan Düzce / Melen Çayı arasına kadar olan bölgeye ‘KOCA İLİ SANCAĞI’ adını verir.”

28 HAZİRAN’DA DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULDU

   “Maalesef 14 Kasım 1918 yılında İngilizler tarafından işgal edilen Kocaeli, 1920 yılında Yunanlılara verilir. Milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesiyle en değerli hazinemiz olan cennet vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için Atatürk’ün liderliğinde başlatılan milli mücadeleyle Kocaeli / İzmit, 28 Haziran 1921’de düşman işgalden kurtarılır.”

DEVLETİMİZİN YOL HARİTASI BURADA ÇİZİLDİ

   “Sivas Kongresi’nde Atatürk’ten izin alıp 300 kişilik birliğiyle İzmit’in kurtuluş mücadelesine katılarak Kocaeli merkezde; Taşköprü, Arpalık İhsaniye, Bahçecik, Yeniköy, Servetiye, Kaynarca ve Fındıktepe civarında Yunanlara karşı mücadele eden İstiklal Savaşı’nın kahraman kadınlarından Erzurumlu Fatma Seher ile Yahya Kaptan, İpsiz Recep ve Ahmet Fuat Kocaeli bölgesinde büyük başarılara imza atan kahramanlarımızdır. Mekânları cennet olsun. İzmit’in kurtuluşu, Millî Mücadelemizin önemli bir kilometre taşıdır. 16 0cak 1923’de de Atatürk, ilk ve tek basın toplantısını Kocaeli /İzmit’te yaparak cumhuriyetin kurulma fikrini de burada paylaşır. Yani; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yol haritası burada çizilir.”

KOCAELİ ÜLKEMİZİN TOPLAR VE ATAR DAMARIDIR

   “Kocaeli, geçmişte olduğu gibi bugün de güçlü sanayisiyle, ticaretiyle, ekonomisiyle, istihdamıyla, üretimiyle, ihracatıyla, üniversiteleriyle, tüm ulusal ve uluslararası ulaşım ağlarının düğüm noktası konumunda olması sebebi ile ülkemizin, toplar ve atar damar misyonunu üstlenmiştir.

   Kocaeli, iller arasında ülke bütçesine katkıda ve ihracatta ilk üç’ te, vergi tahakkuk ve tahsilatta ilk sırada yer almaktadır. Kaliteli ve katma değeri yüksek mal üreterek Türkiye'nin en büyük ihracat yapan ülkelerinden biri olma vizyonuna da destek ve katkı sağlamaktadır. Bu vesileyle üretim yapan, yatırım yapan, istihdam sağlayan tüm sanayicilerimizi ve iş insanlarını tebrik ediyor çalışanlarını kutluyorum.”

AK PARTİ İLE BİRLİKTE TURİZM VE KÜLTÜR KENTİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

   “2002 yılında yapılan genel seçimler ve 2004 yılında yapılan yerel yönetimler seçimlerinde AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte yapılan alt ve üst yapı yatırımları sonucu artık Kocaeli, sanayi kenti olmasının yanında turizm ve kültür kenti olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Ekonomisiyle, tarihiyle, kültürel değerleriyle ülkemizin göz bebeği olan Kocaeli’mizi, şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş ülkemizi müreffeh geleceğe taşımak hepimizin görevidir.”

ŞÜKRANLA ANIYORUM

   “En değerli hazinemiz olan bu cennet vatanı bizlere yurt kılan başta Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kazım Karabekir’i, Fevzi Çakmak’ı, Mili Mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, 28 Haziran Kocaeli / İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyorum.”  ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751