banner2779
banner2752
banner2750

ŞEKER, KÖRFEZ İÇİN KOLLARI SIVADI !

Körfez Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Kutluca, Yukarı Hereke, Çamlıtepe muhtarları ve orman bölge müdürlüğü yetkilileri hazır bulundu.

YUKARI HEREKE VE CUMHURİYET’TE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in başkanlığında Körfez Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantı sonrası Şeker;

“ Gazi Meclis’imizin yasama faaliyetlerinden fırsat buldukça seçim bölgemizde ilçelerimizi ziyaret edip, arazide tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermek üzere vakit kaybetmeden kollarımızı sıvıyoruz. Bugün de belediye başkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda Körfez ilçemizde tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermek için istişare ve değerlendirmede bulunduk.

Bu kapsamda ele aldığımız konuların başında Yukarı Hereke ve Cumhuriyet mahallelerinin 6831 sayılı Orman kanununa göre yapılan 2B çalışmaları geldi. Buralarda Tapu Kadastro İl Müdürlüğü tarafından bölgelerin yenileme çalışmaları bitirilmiş olup, ilan ve tescil işlemleri tamamlandı. Orman kanununun 2. maddesine göre yapılacak olan 2B çalışmaları da Yukarı Hereke ve Cumhuriyet Mahallelerinde başlatıldı ilan ve bilirkişileri belirlendi, Aralık ayı içerisinde 2B çalışmalarının ilk bölümü de tamamlanmış olacak. Konuyu süreç içerisinde bölge müdürlüğümüz ve ilgili kurumlar üzerinden takip edeceğiz.”

ÇAMLITEPE MAHALLESİ GÖRÜŞÜLDÜ

“ Çamlıtepe Mahallesi’nde orman alanında kalan bölgede toplamda 106 parsel bulunmakta ve bu alanın büyüklüğü 167.619 m²’dir.

Bu alanda; şahıs mülkiyetinde olup orman vasfıyla hazineye geçen 33 parsel, ile yine orman vasfında olup belediye mülkiyetinden hazineye henüz geçmemiş 38 parsel, belediye mülkiyetindeyken hazine mülkiyetine geçmiş 11 parsel, maliki olmayıp hazine adına orman vasfı ile tescil edilmiş 24 parsel bulunmaktadır.

Yapmış olduğumuz görüşmede Çamlıtepe Mahallesi’nde mahkemesi bitmiş, tescil işlemleri tamamlanmış ve ormana geçen arazilerde 6831 sayılı Orman Kanunu’nun EK-16. maddesine göre çalışma yapılmasına başlanılacak. Böylelikle bu çalışma ile birlikte konuya bahsi olan arazilerde bulunan evlerin mülkiyet sorunu çözülmüş olacak.”

DİKENLİ VE ALİHOCALAR’DA ÇALIŞMA YAPILACAK

“Orman bölge müdürlüğü ekipleri, belediye başkanımız ve muhtarlarımızla yaptığımız istişare sonucu Dikenli ve Alihocalar mahallelerinde 6831 Sayılı Orman Kanunu'na göre yapılan orman kadastrosu ile 3402 Sayılı Kadastro Kanunu'na göre yapılan mülkiyet kadastrosu sınırları arasında itilaf olduğu gündeme geldi. Bu konu ile ilgili Aralık ayı içerisinde Orman bölge müdürlüğünün ve Kadastro il müdürlüğünün teknik elamanları ile bir araya gelerek arazide, haritalar ve evraklar üzerinde yapacağımız incelemeler sonucu buradaki problemi çözecek ve sıkıntıyı giderecek bir yol haritası hazırlayarak vatandaşlarımızın sıkıntısını çözemeye çalışacağız” dedi.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

“ Bu duygu ve düşüncelerle memleket aşkı ile yorulmaksızın çalışarak bizlere ilham kaynağı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, ilgili kurum yetkililerine, orman bölge müdürlüğü yetkililerine, belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751