Şeker
Bu dönemde  Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Yurt dışında yaşayan vatandaşların yurt dışında oy kullana bilmelerini sağlaya 6304 sayılı yasa, birysel emeklilik ve sigortacılık sistemini geliştirmek amacıyla doğrudan devlet katkısının sağlanacağı 6327 sayılı yasa, iş sağlığı ve güvenliği yasası, Denetimde serbestlik ve adli kontrol mekanizmanalarının  daha etkin kullanımını öngören yasal düzenleme, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu, çağdaş eğitim ilkelerine aykırı sekiz yıllık kesintisiz eğitim uygulamasına son veren öğrencilerin kabiliyetlerine göre yönlendirilmelerine ve kademeli eğitime imkan tanıyan 4+4+4 sistemine geçiş sağlayan yasayı, Genel sağlık sigorta yasasını, 2B YASASI, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası, Kamu denetciliği kanunu  gibi toplumu direk ilgilendiren 1.ve 2. Yasama yılında 103 adet kanun tasarısı ile 66 adet kanun teklifi ayrı ayrı ve ya birleştirilerek toplam 119 adet kanun çıkarıldı. 
TBMM 24.Dönem 3. Yasama yılına 1Ekim de başladık. Bu yasama yılının da önceki yasama yılları gibi verimli geçmesini diliyorum. Bu yasama yılında Yerel seçimlerin erkene alınması için Anayasa değişikliği, Büyükşehir yasası gibi önemli yasaların yanında Yeni yasama yılının en önemli gündemi demokratik, sivil, özgürlükçü bir anayasanın kabulü olacaktır.
Yeni anayasa bir tarihi sorumluluktur. Bu sorumluluktan hiçbir siyasi parti kaçamaz. Dünya değişmiş, Türkiye değişmiş, darbelerin getirdiği vesayetçi anayasa anlayışının dayandığı siyaset tarzı çoktan iflas etmiştir. Mevcut anayasanın dayandığı zihniyet tasfiye olmuştur. Bu bakımdan yeni anayasa er veya geç, ama mutlaka yapılmak durumundadır.
Türkiye’nin ekonomik ve sosyal potansiyeli, 2023 hedefleri ve dünyada ulaşılmasını hedeflediğimiz konumumuz yeni bir anayasayı gerekli kılmaktadır. 
Demokrasi anlayışını yansıtan, mümkün olan en geniş mutabakatla ve demokratik yönetimle hazırlanan, toplumun bütün kesimlerinin sahipleneceği, dışlayıcı değil kapsayıcı, ötekileştirici değil kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, yasakçı değil özgürleştirici bir anayasanın çalışmaları ve inşallah kabulü bu yasama dönemine mührünü vuracaktır.
Bu yasama yılında da Ülkemiz ve insanlık için hayırlı kararlar alınması inancıyla yeni yasama yılı hepimize hayırlı olsun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817