SEKNORZİ EDİLEN FOFOLAR NASIL KAPALIR
Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi kartıyla yapılan eğitim  ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eşya harcamalarında taksitsayısının 9'dan  12'ye çıkarılmasını ekonomi açısından olumlu bulduklarını ancak aile bütçesine  hesapsız yük getirmesinden tedirginlik duyduklarını söyledi. 
 
 Düzenlemenin, özellikle beyaz eşya, mobilya ve eğitim sektöründe  piyasaya hareketlilik getireceğine işaret eden Küçük, "Tüketicilerin bu esnekliği  fırsat bilip hesapsız kitapsız harcama yaparak aile bütçelerinde açığa yol  açmalarından endişe ediyoruz. Vatandaşlar, 12 aya bölünen harcama kalemleri  fazlalaştığında ödeme güçlüğü yaşamamaları için dikkatli olmalı" diye konuştu. 
 
 Küçük, taksit sayısının esnemesinin, belgesiz satışların önüne  geçeceğini belirterek, şunları kaydetti: 
 
  "Mobilya ve beyaz eşya alanında daha önce taksit sınırlandırılması  nedeniyle merdiven altı satışlara yönelinmişti. Yani 'açık hesap' dediğimiz  belgesiz satış söz konusuydu. Bu tür satışlar ileride tüketicinin yaşayacağı  sorunlar karşısında hakkını arayamaması anlamına geliyordu. BDDK'nın kararı bu  açıdan çok önem taşıyor. Tüketicilerimiz bu fırsatı yerinde kullanmalıdır. Genel  anlamda tüketicilerin kayıtlı ve belgeli alışveriş yapacakları kredi kartı  harcamalarını iyi planlamalı gerekmektedir. Özellikle eğitim- öğretim ücreti  harcamalarında 12 taksit uygulaması çok önemli. Bu iyileştirme bilinçli  davranıldığında ailelere rahatlama sağlayacaktır."  

kaynak: ulkehaber
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817