Sendikal hak ve arkadaşları için eylem yaptılar
 Körfez’de faaliyet gösteren ve Evyap Limanı’na konteynır ile yük taşıyan Beta Lojistik adlı şirketin, sendikaya üye olan işçileri işten atması üzerine Nakliyat İşi Sendikası işyeri önünde eylem yaptı. Eylemi haber alan işveren girişli tır ve minibüsle kapattı.

Alınan bilgilere göre, Nakliyat İş Sendikası yaklaşık bir yıldır örgütlenmeye çalıştığı Beta Lojistik adlı işyerinde, mevcut 90 çalışandan yeterli oranda işçiyi üye yapmayı başardı. Şoför ve saha çalışanları olan işyerinde, sendikaya üye olmaların artması üzerine işveren bazı işçileri çıkarttı, bazı çalışanlar da baskı ile istifa etmek zorunda kaldılar. İşyerinde yetki isteği bakanlık tarafından kabul edilmeyen sendika Kocaeli İş Mahkemesi’nde dava açtı. İşten çıkartmaların ve baskıların artması üzerine uyarı eylemi düzenleyen sendika, işyeri önüne kadar pankartlarla yürüyerek, basın açıklaması yaptı.

Yapılan eyleme, Disk’e bağlı Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Şube Başkanı ve Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal, Disk Kocaeli Bölge Başkanı Vedat Küçük, sendika yöneticileri ve işten atılan çalışanlar katıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde, pankart açıp, bayrak taşıyan gurup sloganlar atarak Kirazlıyalı girişinde buluştu ve yaklaşık 5 kilometreyi yürüyerek iş yerine geldiler. Eylemden haberdar olan işveren, iş yeri girişini tır ve minibüsle kapattığı için, basın açıklaması giriş kapısı önünde yapıldı.

İlk açıklamayı yapan Erdal Kopal, iş yerinde yetkinin alınmak üzere olduğunu söyleyerek, ‘’Burada, sendika karşıtı davranan işveren örneğini görüyoruz. İş veren, bazı arkadaşlarımızı işten atıp, bazılarını da baskıyla istifaya zorladı. Baskılara boyun eğmeyip, burada toplu iş sözleşmesini imzalayacağız’’ dedi.

Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu’da konuşmasında, mahkemenin kazanılacağını söyleyerek, ‘’Bir yıldır örgütlenme çalışması sürüyor. Ocak ayında başvurumuzu yaptık, bakanlık yetki onayı vermedi ve konuyu mahkemeye taşıdık. Benzeri olayda Eskişehir’de mahkeme lehimize karar verdi, burada da aynı olay olacaktır. İş veren çalışanların hak ettiğini vermemeye, çalışan da biraz daha rahat nefes alacağı ücreti almaya çalışıyor. Sendika Anayasal bir haktır ve saygı gösterilmelidir. Atılan arkadaşlar geri alınmadıkça, baskılar devam ettikçe değişik yollara başvuracağız. Beta Lojistik’in çalıştığı iş yerleri ile bağlantıya geçip durumu anlatarak direnişi sürdüreceğiz’’ dedi.

Vedat Küçük’te konuşmasında zaferin sendikadan yana olacağını söyleyerek, ‘’Disk’e bağlı sendikalar adına konuşuyorum, bundan sonra Beta Lojistik iş vereni ve bağlı işverenlere sesleniyorum, bizlerin emeğini köleleştirmeye çalışıyorsunuz. Karşınızda Disk var, Nakliyat –İş var. Bu işyerinde en kısa zamanda toplu iş sözleşmesi imzalanacaktır’’ dedi.

Gurup, olaysız bir şekilde aynı yolu slogan atarak geri döndü. Sloganlar arasında, ‘’Atılan işçiler geri alınsın’’, ‘’Beta işçisi köle değildir’’, ‘’Beta’da işçi kıyımına son’’, ‘’Sendika hakkımız engellenemez’’, ‘’Beta’da sendika baskısına son’’ şeklinde mesajlar yer aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.