banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Şener Söğüt’ten Genç  Seçmenlere Mektup

Şener Söğüt, Sultan Alparslan’la başlayıp, Mustafa Kemal Atatürk’le devam eden önemli isimleri sıralayarak, genç yaşta kazanılan zaferleri hatırlatarak, “Bu duygu ve düşüncelerle ilk oyunuza talibim” cümlesini kullanarak destek talep edecek.

Hazırlanan mektupların özellikle ilk kez oy kullanacak gençlere ulaştırılmasının hedeflendiği belirtiliyor. Gönderilen mektuplarda şu mesajlara yer veriliyor: Sevgili Kardeşim,

Tevazu, Samimiyet ve Gayretle Türkiye'yi siz şahlandıracaksınız.

Malazgirt Zaferi'nden bugüne kadar bu coğrafyada verdiğimiz mücadelenin tamamı sonraki nesillere daha güçlü, güvenli, müreffeh bir ülke bırakmak içindir. Sultan Alpaslan Malazgirt'te zafer kazandığında 40'lı yaşların başındaydı, Osman Gazi bir cihan devletine dönüşecek beyliğini kurduğunda 20'li yaşlarındaydı, Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşındaydı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak bastığında 30'ların sonundaydı. Görüldüğü gibi tarihimizde iz bırakan isimlerin önemli bir bölümü genç veya genç sayılabilecek yaşlarda bu büyük başarıları elde etmişlerdir.

Kökleri kurumuş bir ağacın uzun süre ayakta kalamayacağı gibi, geçmişle bağları kopmuş bir toplum da eninde sonunda yıkılmaya mahkumdur. Avrupa'yı da, Amerika'yı da, Orta Asya'yı da, Kuzey Afrika'yı da, Balkanları ve Kafkasyayı da, hasılı bütün dünyayı bilmeniz, anlamanız bir o kadar da kendi yerli ve milli duruşunuzla hareket etmeniz için size destek olacağız. Tarihinizi öğrendikçe özgüveninizin arttığını, vizyonunuzun derinleştiğini, bakış açınızın genişlediğini göreceksiniz.

Siz şahlanışımız ve yükselişimizsiniz.

Siz, 2053 ve 2071 hayalimizi emanet ettiğimiz geleceğimizsiniz.

Size emretmeyeceğiz. Size dikte etmeyeceğiz. Sizi kalıplara sokmak için çalışmayacağız. Biz sadece sizinle birlikte çalışacağız. Sizinle birlikte yol yürüyeceğiz. Bütün gayretimizle size daha fazla alan açacağız. Doğruyu sizinle beraber tartışıp, hayata geçireceğiz. Yanlışları sizinle birlikte tespit edip, düzelteceğiz. Ülkemiz sizinle küresel güç olacak. İstihdamımız sizinle büyüyecek. Vizyonumuz sizinle genişleyecek.

Biz gençlerimize güveniyor; gençlerimizi bugünün enerjisi, yarının teminatı olarak görüyoruz. Bunu sadece belediye politikamızda değil, partimizin gençleşme yaklaşımına, gençlere siyasette imkan tanıma anlayışımızla da gösteriyoruz. Gençliği karar alma mekanizmalarına daha erken katılmasını sağladık. Seçilme yaşını 25'ten 18'e düşürdük. Belediye Meclis Üyesi aday listemizde gençlerimize yer verdik. Sizleri karar mekanizmalarında görmek ülkemizi birlikte yönetmek istiyoruz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de gençliği karar süreçlerine aktif bir biçimde dahil ederek; ülkemizin meselelerine ve çevreye duyarlı, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesini hedefliyoruz.

Bize göre gençlik; düşünmeli, sorgulamalı, yeniliğe ve gelişmeye açık, farklılıklara saygılı, ahlaki değerlere sahip, sorumlu, bilgili ve özgüven sahibi olmalı ve karar alma mekanizmalarına dahil olarak geleceğimizi şekillendirmede aktif rol almalıdır.

31 Mart seçimlerine doğru tüm gücümüzü, her zaman olduğu gibi yine siz

gençlerimizden alacak, sizlerle birlikte geleceğin Türkiye'sini ve Körfez'ini

inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle İlk oyunuza talibim

kıymetli kardeşim.

Allah'a emanet olun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826