Senice: "Kadına Şiddeti İstemiyoruz"

Açıklamasında Senice:

"25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”dür. Ülkemizde bir gün değil, her gün sayısız kadının şiddete maruz kalıyor olması; biz gündeme getirmez, susar oturursak, görmezden gelir, birlik olmazsak asla son bulmayacak! Şiddetin sadece fiziksel olanına değil, baskılara ve duygusal şiddete de boyun eğmeye devam edersek, “bir gün biter bu” düşüncesi ile beklersek asla bitmeyecek! Düşünün yaşadığınız şiddeti. Düşünün, sadece evlerinizde değil, iş yerinizde, okulda, toplu taşıtta, markette, yolda yürürken sözlü ya da fiziksel, sizde izler bırakan, belki de içinize atıp, derinliklerinize gömdüğünüz ne varsa size acı veren düşünün. Kendinizi suçlamaktan hemen şimdi vaz geçin. Bilin ki bunun sorumlusu sizler değilsiniz, biz değiliz. Bunun sorumluları kadını vicdanında ve mantığında kalıplara sığdırmış olan ahlaki değerleri yozlaşmış, varlık olarak kadını sadece belirli kriterlerle kabul etmiş bir düşüncenin sınırlarında hapsolmuş olan zihniyetlerdir. 
Bunun için SUSMA, bunun için daha fazla SESSİZ kalma, yaşadığın şiddetin sende bıraktıklarına bak! Olmak istediğin, kabul ettiğin kadın mısın yoksa başkalarının oldurmaya çalıştıkları mı? 
Biz birlikte, birbirimiz için değer verip sesimizi çıkarmazsak, bunu kimse bizim için yapmayacak. Biz değer vermezsek kendimize, kimse bize hak ettiğimiz değeri vermeyecek. Hayatında en az bir defa bile maruz kalmış olduğun o anı düşün ve işte bugün bunun için buradayız." İfadelerine yer verdi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817