Şenöz, ‘’Ödeme şekli vatandaşı Mağdur etti’’

Şenöz açıklamasında, ‘’Zorunlu trafik sigortalarında 12 Nisan tarihi itibariyle taban fiyat uygulaması getirilmiş ve fiyatların belirlenmesi yeni esaslara bağlanmıştır. Yeni uygulama sonrasında sigorta şirketleri 3-4 ay ve daha yukarı taksit uygulamalarını kaldırmış ve tek çekim uygulaması başlatmıştır. Nakit ödeme ve ya kredi kartına tek çekim uygulaması vatandaşı mağdur etmiş ve tepkilere neden olmuştur. Bu uygulama ile fiyat uygulamasıyla biraz rahatlamayı düşünen vatandaşlar hayal kırıklığı yaşamışlardır’’ dedi.

Şenöz, uygulamanın başlamasından sonra bazı sigorta şirketlerinin de trafik sigortası tanziminde güçlükler çıkartmaya başladığını ifade ederek, ‘’Şirketler, trafik sigortası teklifi vermede, sigortayı yapmada zorluk çıkartıp, sistem arızası, mevcut sistemin yeni tavan fiyata uyumlu hale gelmesi, onaya gönderilen poliçenin onaylanması, onay süresinin uzatılması, aracın fotoğrafının talebi, ferdi kaza, konut, yangın gibi ek poliçelerle sigortanın daha pahalı hale getirilmesine çalışılmaktadır. Sigorta şirketleri, tüketiciye maliyeti arttırarak, sigorta yapmaktan kaçınıyor. Bu olaylar, Hazine Müsteşarlığı’nın tüm uyarılarına rağmen devam ediyor. 26 yıldır bu sektörde hizmet veriyorum ama şimdiki kadar müşteriyle sorun hiç yaşamamıştım. Müşteriye bu olayları anlatmak için saatlerce uğraşıyoruz ama başarılı olmakta zorlanıyoruz. Temennim odur ki, en kısa zamanda sistemsel uygulamalar da, bu anlayış da düzelir, çalışmalar rayına oturur, biz acenteler de rahat nefes alırız’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817