Seramiğin ateşle dansı

Seramiğin Ateşle Dansı Gölcük Halkıyla Buluştu

Gölcük Vizyon 2023” projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3.Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu çerçevesinde yapılan etkinliklerden biri olan Raku etkinliği dün gece Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleşti.

 

Değirmendere ve Gölcük halkının devamlı faaliyet gösterdikleri önemli noktalardan biri olan Çınarlık meydanı’nda yapılan etkinlik hem sanatçılar hem de halk tarafından ilgiyle izlendi. 19. yüzyılda Chojiri tarafından icat edilen eski bir pişirim tekniği olan Raku tekniği, Japonca neşe, mutluluk anlamına geliyor. Dünyada bir çok seramik sanatçısı tarafından kendine özgü özellikler taşıdığı için kullanılan Raku tekniği ile pişirilen seramikler ilgiyle izlenen görsel bir şölene dönüştü.

 

Etkinliği Cem Güçlüer (Kocaeli Üniversitesi Öğr. Gör.), Kadir Demir (Yıldız Teknik Üniversitesi Öğr. Gör.) ve Şirin Koçak (Uşak Üniversitesi Öğr. Gör.) gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817