banner2779
banner2752
banner2750

Serdar Mahallesi’ne KOMEK ve Bilgievi açıldı
 İzmit Serdar Mahallesi’nde açılışı yapılan KO-MEK’in 44. kurs merkezi hizmete girerken, Serdar Bilgievi ise yeni binasında kapılarını eğitime açtı. Düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Serdar ve Yenidoğan Mahalleleri sakinleri katıldı. Serdar Bilgievi açılışı öncesi Hacivat ve Karagöz gösterisiyle çocuklar gönüllerince eğlenerek, dans etti.

 

KOMEK HAYATA AÇILAN BİR KAPI

Protokol konuşmaları öncesi Serdar Bilgievi öğrencisi Hamza Yalın ve KO-MEK kursiyeri Emine Salman duygularını paylaştı. Körfez Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Hamza Yalın yaptığı konuşmada Serdar Bilgievi’nde aldığı eğitim sayesinde derslerinde başarılı olduğunu ifade ederek Bilgievi öğretmenlerine ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Kanser hastalığı sürecinde KO-MEK’te aldığı kurslarla stresle başa çıktığını belirten KO-MEK kursiyeri Emine Salman, ‘’KO-MEK umut ve hayata açılan bir kapı bizim için. KO-MEK ile birçok şeyi öğrenerek hayata karşı daha mutlu ve emin adımlarla yürüyoruz’’ dedi. KO-MEK’in farklı kurslarına gittiğini belirten Emine Salman, kendi mahallesine KO-MEK kursunun açılmış olmasından dolayı Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

KOMEK HALK ÜNİVERSİTESİDİR

Başkan Karaosmanoğlu’nun KOMEK ve Bilgievleri’ne çok önem verdiğini dile getiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ‘’Başkanımız buraları halk üniversitesi olarak görüyor. Bu mahallemizdeki çocuklarımızın Bilgievine gelmesini istiyorum. Bilgievlerinde sizlere her türlü katkıyı yapacak öğretmenlerimiz var’’ diyerek mahalleli çocukları Bilgievleri ve KOMEK’e davet etti.

 

GÜNÜBİRLİK İŞLERLE UĞRAŞMIYORUZ

Serdar ve Yenidoğan Mahallelerinde okula gitme oranının düşük olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, bu durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti. ‘’Bu mahallede Bilgievi kurarak çocuklarımızla ve aileleriyle ilgilenen öğretmenlerimiz olsun istedim. Mutlaka elimizde bir mesleğimiz, diplomamız olması gerekir’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bunun için çocuklarımıza tahsil yaptırmalıyız’’ ifadesini kullandı. ‘’Günübirlik işlerle uğraşmıyoruz’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kalıcı ve insanların önünü açıcı işler yapıyoruz. İnsanlara balık vermek değil, balık tutmayı öğretiyoruz” şeklinde konuştu.

 

BURALAR BİZLERİ YARINLARA HAZIRLIYOR

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bilgievi çocuklarımızı, annelerimizi her yönüyle bizleri yarınlara hazırlayacak bir yer. Serdar ve Yenidoğan Mahallelerimizin buralara sahip çıkacağına inanıyorum. Bilgievi ve KO-MEK’in her iki mahallemize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından Serdar Bilgievi ve KOMEK’in açılışı gerçekleştirildi. Başkan ve protokol, Bilgievi ile KO-MEK’te sınıfları gezerek kursiyerlerle ve Bilgievi öğrencisi çocuklarla sohbet etti. Serdar KO-MEK açılışı öncesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından muhteşem bir konser verildi.

 

44. KO-MEK SERDAR’A

Kocaeli’nin dört bir yanında hizmet veren KO-MEK, Serdar Mahallesi’ne açılan kurs merkezi ile kurs merkezi sayısını 44’e yükseltti. KO-MEK, Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı bölgelere açtığı Kireçocakları ve Maria Anne Kurs Merkezlerine bir yenisini ekledi. Serdar Mahallesi’nde hizmet verecek KO-MEK Kurs Merkezi’nde okuma yazma, Kur’an-ı Kerim, bilgisayar, giyim, el sanatları ve kuaförlük branşları bulunuyor. KO-MEK’e 2014-2015 eğitim dönemi için başvurular devam ediyor.

 

BİLGİEVİ YENİ BİNASINDA 

İzmit Serdar Mahallesi’ndeki Bilgievi, Nurettin Paşa Sokak No: 53 adresindeki yeni binasında 2014-2015 eğitim döneminde hizmet verecek. Serdar Bilgievi daha çok öğrenciye hizmet verebilmek ve kapasitesini arttırabilmek amacıyla yeni yerine taşındı.

 

15 BİLGİSAYAR, 6 BİN KİTAP

Serdar Bilgievi, 3 katlı yeni binasında 3 adet derslik, 1 adet kulüp sınıfı olmak üzere toplam 4 sınıfla hizmet verecek. Serdar Bilgievi, bilişim sınıfında 15 adet bilgisayar ve 6 bin kitaplık bir kütüphane bulunuyor. Bilgi destek programı kapsamında öğrencilere fen ve teknoloji, İngilizce, Türkçe, Matematik, akıl oyunları ve mental aritmatik eğitimi verilecek.  Akıllı tahtalı eğitime geçilen Serdar Bilgievi’nde 9 personel, 830 kayıtlı öğrencinin eğitimine katkı sunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751