Serpil Öğretmenin Davasında Jandarmalar Dinlendi
 Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve yaklaşık 3 buçuk saat süren duruşma gergin geçti. 

2 Ekim 2012 tarihinde annesinin yanından ayrılan ve bir daha kendisinden
haber alınamayan öğretmen Serpil Kömürcü, Kandıra yolunda ölü olarak bulunmuş ve kendisinin cinayete kurban gittiği ileri sürülmüştü. Olayın ardından jandarma bütün izleri takip ederek, yüzlerce kamerayı inceleyip, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Selami K'yı olaydan 19 gün sonra gözaltına almıştı. 

Yakalanan sanığın jandarmada ifade öncesi yapılan mülakatı esnasında Sanık Serpil Öğretmen'i arabasına aldığını ancak daha sonra Serpil Öğretmen'in araba hareket halindeyken araçtan atladığını, ona bakmak için geri geri gittiğinde fark edemeyerek üzerinden geçtiğini ve korkup kaçtığını söylediği, sonrasında ise mülakatta söylediklerini kabul etmeyerek ifadesini değiştirdiği iddia edilmişti. Sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklanan ve Ağırlaştırılmış Müebbet istemi ile yargılanmasına başlanan Selami K. ilk duruşmada hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, 

Serpil öğretmeni arabasına aldığını daha sonra kendi isteği üzerine yolda bıraktığını söylemiş, avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu'nun yaptığı savunma sonrasında da tahliyesine karar verilmişti. 

Olayla ilgili davanın 2'inci celsesine tutuksuz yargılanan Selami K. ile avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu, öldürülen Serpil Kömürcü'nün babası Temel Kömürcü, annesi Emine Kömürcü ile avukatı Arzu Karakaş da katıldı. Salona dinleyici olarak Kömürcü ailesinin çok sayıda yakını alındı. Kömürcü ailesinin avukatı Arzu Karakaş olayın tahkikatını yapan ve sanığın mülakatta söylediklerini sonradan değiştirdiğine dair tutanak düzenleyen jandarma görevlilerine ulaştığını ve hazır ettiğini, mahkemenin de uygun görmesi halinde dinlenmelerini istedi. 

Mahkeme talebi yerinde görerek Jandarma İstihbarat'ta görevli olan S.Ö isimli Kd. Bş.çvş. huzura aldı. 

Olayın başından sonuna kadar içinde olduğunu belirten S.Ö, şöyle konuştu: "Olay olduktan sonra ceset olay yerindeyken bölgeye gitmedim. Ancak sonrasında defalarca olay yerine gittim. 

Görüntüleri izledim. 

İlçe Jandarmaların yetersiz kaldığı ya da çözüme ulaştıramadığı konularda takviye amaçlı gönderiliriz. Bu konuda böyle gelişti. 

İfadelerden ve olay yerinden yola çıkarak MOBESE ve bölgelerde bulunan diğer kamera kayıtlarını inceledik. 

Olayın meydana geldiği saatlerde bölgeden geçen araçları izledik. İlk belirlediğimiz araç sürücüsü, kadını aldığını, ancak şüpheli hareketleri ve değişik hareketleri nedeniyle kendisini aldığı yere geri bıraktığını söyledi." 

Kameraları incelerken bir taksicinin evinin etrafına yerleştirdiği çift yönlü kameraları bulduklarını anlatan S.Ö, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada görüntüleri incelerken bir aracın Serpil Kömürcü'nün yanına yanaşıp selektör yaktığını sonra konuşup arabaya alarak uzaklaştıklarını belirledik. Plaka gözükmediği için aracın rengi, modeli ve camına yapıştırılan satılık ilanından yola çıktık. Benzer özelliklerdeki araçları inceledik. Yaptığımız incelemede aracın Selami K. ya ait olduğunu tespit ettik. Ev adresini belirledik. Eve gittiğimizde yoktu. İş yerini aradık. Dışarı çıkmasını istedik. Çıktığında aldık. İlçe jandarmaya gittik." 

Kocaeli İl Jandarmada görevli S.Ö, ifadesinin devamında gözaltına alınan Selami K.'nın ilçe jandarmada yapılan mülakatta Serpil Kömürcü'yü hayat kadını sandığını ve arabasına aldığını, daha sonra bir yerden yakıt alarak yola devam ettiğini, Serpil'in yolda ilerlerken karanlıktan korktuğunu ve kendisine geri dönmesini söylediğini, 2 defa arabadan atlamaya çalıştığını, ancak Selami K'nın her ikisinde de seni geri götürceğim diyerek ikna ettiğini, ardından hızla giderken Serpil'in tekrar atlamaya çalıştığını, Selami K'nın vitesi 4'ten 2'ye düşürürken Serpil Kömürcü'nün arabadan atladığı, Selami K'nın bir süre ilerledikten sonra geri döndüğünü, 

kendisine geri geri giderken de çarptığını, öldüğünü düşünüp olay yerinden kaçtığını, daha sonra köy yollarını kullanıp olay yerinden ayrıldığını söylediğini ifade etti. S.Ö, "Sonradan ifadesini değiştirince savcıyı aradık, ifadesini değiştirdiğini söyledik. Savcıda bize tutanak tutmamızı söyledi" dedi.

SANIK TEHDİT ETTİ İDDİASI 

Jandarma İstihbaratta görevli S.Ö'den sonra, ekipte bulunan astsubay ve uzmanlar O.Ö E.Ö., S.G,İ.Ç T.M dinlendi. Dinlenen diğer tanıklarda S.Ö ile aynı yönde ifade verdi. 

Öte yandan sanık avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu, "jandarma görevlilerine, olay yerine gittiniz mi, 

mülakat esnasında kamera veya ses kaydı yapıldı mı? Mülakat yapılan odanın boyutları ne kadardı? Sanığın ifadesini değiştirdiği halde neden tutanaklara işlenmediği" gibi sorular yöneltti. Bu esnada sanığa sinirlenen Kömürcü ailesinin yakınları ve baba Temel Kömürcü, sanığın üzerine yürümeye kalkınca hemen dışarı çıkarıldı. Bu olaylar esnasında Kömürcü ailesinin avukatı Arzu Karakaş sanığın kendisini 

"Ben sana göstereceğim" diyerek tehdit ettiğini belirterek 

tutanağa geçmesini talep etti. 

Alınan ifadeler sonrasında taraflara bir diyeceklerinin olup olmadığı soruldu. 

Olayla ilgili konuşan Kömürcü ailesinin avukatı Arzu Karakaş, şöyle konuştu: 

"Sanık avukatının soruları ve hareketleri sonrasında, olayla ilgili sanık Selami K. mı yargılanıyor. Yoksa tanık olarak hazır ettiğimiz kamu görevlileri mi anlamadım. 

Ben avukat olarak görevimi yaptım. Tutanakta sicil numaraları bulunan görevlileri belirleyerek mahkemeye gelmelerini istedim. 

Onlar resmi bir belge olmadan gelemeyeceklerini ifade ettiler. Bende mahkeme başkanı ile görüşüp durumu anlattım. 

Hazır edeceğimi mahkeme uygun bulursa dinlenmelerini isteyeceğimizi söyledim. 

Bu görevliler sanığın ilk yakalandığı ve samimi olarak konuşup itirafta bulunduğu anlara şahit olmuş ve bunu tutanak altına almıştır. 

Ne sanığı, ne de ölen ile yakınlarını tanımamaktadırlar. 

Bizi deliller toplanmadan olayın 1 numaralı şüphelisi olan şahısın tahliye edilmesi derinden yaralamıştır. Daha önceki taleplerimizi tekrarlayarak tahliye edilen sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz" 

DURUŞMA ERTELENDİ 

Tutuklu sanık avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu ise, "İyiki mahkemeler var. Yoksa müvekkilim işlemediği bir suçtan hala içeride bulunacaktı. Sorgulama ve ifade nasıl olur bellidir. Bunun dışına çıkılamaz. 

Gözaltındayken inkar etmiş ancak bu kayıtlara geçmemiştir. Daha önce yaptığımız savunmaları tekrarlıyoruz" dedi. Sanık Selami K. da avukatının verdiği savunmayı tekrarladı. 

Tanık ifadelerini kabul etmedi. 

Mahkeme ara verirken Kömürcü ailesinin salonda bulunan dinleyicilerinden biri ayakkabısını çıkarıp sanığa atmaya çalışırken polis tarafından son anda engellendi. Mahkeme verdiği kısa süreli aranın ardından tutuklama talebini red ederek dosya içerisindeki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 12 Haziran tarihine erteledi. Tutuksuz yargılanan sanık tutukluların getirilip çıkarıldığı yerden dışarıya çıkarıldı. Kömürcü ailesi ise polis tarafından dışarı çıkarıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817