Sevgi Yaman Kel, “Nakdi  Yardım Şart”

Geri dönüşüm işinde çalışan çek çekçiler ise atıklarla içi içe oldukları için ayrı bir risk taşıyorlar.

Bu duruma yetkililerin dikkatini çeken CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Sevgi Yaman Kel, bu insanlara maddi yardım yapılması gerektiğini hatırlatarak, “Büyükşehir belediyesi gıda ve hijyen yardımı yapacakmış. Bu yardımlar belki bir oranda onları ve çevresini korur ama sokağa çıkmalarını engellemez ve tehlike içinde yaşamaya devam ederler. Hem onları korumak, hem de yayılmayı önlemek amacıyla bu gurupta yer alan insanlara nakdi yardım yapılmalı ve tehlike geçene kadar sokaklardan uzak durmaları sağlanmalıdır” dedi.

Sevgi Yaman Kel, günlük kazançlarıyla yaşamaya çalışan insanların sokaklardan uzaklaşıp, evlerinde kalmalarının ancak bu şekilde çözülebileceğini, yardım yapıldıktan sonra da ikinci bir karara kadar hurda toplamanın da yasaklanabileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817